Voimaa

Luin eilen Voima-lehteä. Siinä oli pikkupalsta nimeltä ”Maahanmuuttopoliittinen sanasto”. Nyt aiheena oli Rasismi (osa 2).

Suorana lainauksena – lukuunottamatta suluissa olevia numeroita joiden avulla toimitan kommentointini –  koko juttu Voima-lehdestä:

Rasismi on viime kädessä länsimaiselle politiikalle tyypillinen tapa luoda eroja ja hierarkioita väestön sisälle (1). Oli sitten kyse vaarallisista vähemmistöistä, hygieniasta tai turmeltuneesta köyhälistöstä, modernilla vallankäytöllä on ollut edessään loppumaton karsimisen, muokkaamisen ja puhdistamisen kenttä.

Nykypolitiikassa biologiset rotuopit on korvattu kulttuurin käsitteellä. Uusi äärioikeistokin (2) puhuu kulttuurieroista ja kulttuurien välisistä konflikteista. Maahanmuuttajat vaarantavat kulttuurimme ja elämäntapamme – olkoonkin että meidän kulttuurimme ainoa ominaisuus on sen väitetty erilaisuus niiden muiden kulttuuriin (3). Onneksi Suomessa ei ole rasisteja (4) vaan ainoaastaan maahanmuuttokriitikoita (5). Poliitikot ja media ovat omaksuneet varauksetta uusrasistien vaatimukset avoimesta maahanmuuttokeskustelusta (6).

Tämä ”asiallinen ja kiihkoton” väittely toimii internetin keskustelupalstojen suosikkiavauksen ”en ole rasisti, mutta…” -logiikalla. Yleisellä tasolla käyty keskustelu ”maahanmuuton ongelmista” paikantaa nämä ongelmat aina maahanmuuttajien syyksi (7) ja luo sitten osaltaan pommi-iskuille vastaanottokeskuksiin.

Sillälailla. On pojat – Markus Himanen ja Jukka Könönen – oikeen kommentoineet hommaa. No minäpä kommentoin Makelle ja Jukalle lälläslää.

1) Katsoo häntä rasismin määritelmän ja kirjoittaa sitten.

2) Mikä on uusi äärioikeisto? Voisiko tarkentaa? On Jörg Haider palannut haudastaan?

3) Palaan tähän alempana koska vuodatukseni on pitkä.

4) No ohan Suomessa rasisteja. Oletteko te pojat ihan puskassa kasvaneet?

5) Mikä vika on maahanmuuttokriitikoissa? Itsekin olen sellainen. Minä kritisoin maahanmuuttopolitiikkaa. Tiedän kyllä että meidän politiikkamme, oli se sitten maahanmuuttopolitiikka tai sosiaalipolitiikka tai talouspolitiikka, ei ole tänne tulevien ulkomaalaisten syytä. Se on ihan meidän omien jyrkiboymme ja tantastridien syytä – loppukädessä meidän syytämme koska me nämä ihmiset olemme valtaan vaaleilla valinneet. Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Miksi maahanmuuttopilitiikkaa ei saisi kritisoida? Saahan talouspolitiikkaakin, ja politiikkapolitiikkaa ja sopoa ja ulkopolitiikkaakin kritisoida. Miksi tätä yhtä ainoaa politiikan osasta ei saa altistaa kritiikille? Miksi se on koskematon?

6) Miksi vaatimuksia avoimesta maahanmuuttokeskustelusta ei pitäisi hyväksyä? Vrt kohta 5 – kaikesta saa ja pitää keskustella avoimesti.

7) Ks kohta 5. Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Tämä ongelma ja tulevat ongelmat – itseasiassa toivon että niitä ongelmia ei tulisi enää lisää – ovat ihan meidän omaa syytämme. Olemme valinneet sellaiset poliitikot jotka ovat luoneet ongelmia. Mitä nämä ongelmat sitten ovat? Esimerkiksi se, että maassa pitäisi toimia maan tavalla. Meillä Suomessa tyttäriä ei ympärileikata, eikä edes lähetellä ulkomaille ympärileikattavaksi. Meidän kulttuuriimme kuuluu se, että itse pitää yrittää itsensä elättää (valitettavasti kaikki eivät siinä onnistu). Se, että tänne tullaan lorvimaan, ei vetele – joskin sekin on meidän syytämme kun sosiaalijärjestelmä mahdollistaa tämä lorvimisen. Meillä Suomessa naiset saavat itse valita ammattinsa, kaverinsa, työpaikkansa ja niin edelleen. Naisen ei tarvitse kulkea kaapu päällä neljä askelta miehen perässä ja pysyä kotona koska mies käskee. Joidenkin ryhmien kohdalla tämä ”maassa maan tavalla” ei vain tunnu onnistuvan. Miksiköhän?

Palaan nyt kohtaan 3)

Pojat väittävät että meidän kulttuurimme ainoa ominaisuus on väitetty erilaisuus muihin kulttuureihin nähden!!! Voisitteko pojat katsoa vähän uutimia ja verrata vaikkapa Iranin vaalihommelia Suomen vaalihommeleihin? Tietääkseni Suomessa ei ole vaalivalvojaisissa ketään kuollut.

Poikien mielestä meidän kulttuurillamme ei ole ominaisuuksia, paitsi tuo mainittu erilaisuus. Minun mielestäni meidän kulttuurissamme on monia arvokkaita asioita, joista luettelen nyt esimerkkejä:

  • Yksilön itsemääräämisoikeus – koskee myös naisia. Jos vertaa tilannetta useimpiin islamilaisen kulttuurin maihin, Suomessa on asiat paljon paremmin.  Käsittääkseni useissa islmailaisissa maissa nainen ei määrää itsestään, hän on aina jonkun toisen vallan alla; isän, veljen tai aviomiehen. Suomessa naiset saavat jopa ajaa autoa keskenään, mikä on (tai oli, en ole ihan varma tilanteen kehittymisestä) kiellettyä Saudeissa.
  • Kaikki saavat peruskoulutuksen ja kaikilla on mahdollisuus korkeakoulutukseen. Se, että meneekö korkeakouluun vai ei, on omasta päästä kiinni. Esimerkiksi talebanit eivät päästä tyttöjä kouluun. Suomessa on siis parempi koulutustilanne kuin taleban-osastossa.
  • Suomessa vallassaolevia poliitikkoja ja politiikan suuntauksia saa vapaasti (ainakin teoriassa) kritisoida. Koitapa tehdä sama Pohjois-Koreassa. Luulen että olinpaikkasi muuttuu hyvin pian tuntemattomaksi.
  • Suomessa rikoksen tekijät saavat mahdollisuuden parantaa tapansa. He eivät menetä raajojaan tai henkeään jos ovat tehneet rikoksen. Vastikään uutisoitiin että Somalian kapinalliset ovat tuominneet varkaita amputointeihin.
  • Suomessa saa olla homo. Iranissa ei ole homoja (heehee eiPÄ).
  • Suomessa puolisoaan pettänyttä ihmistä katsotaan pitkin silmäripsiä. Joissakin islamilaisissa maissa kyseisen teon, tai siis aviorikoksen, tehnyt henkilö kivitetään hengiltä.
  • Suomessa tyttöjen alapäitä ei silvota. Ei puudutuksella eikä ilman. Joissakin islamislaisissa maissa tätä tapahtuu, valitan. Nyt täytyy kyllä huomauttaa että ilmeisesti tämä silpominen ei kuulu islamiin itseensä, sitä vain esiintyy samoilla alueilla missä islam on kovassa kurssissa. Lisäksi valittaen totean, että Suomessa silvotaan yhä pikkupoikien alapäitä, jopa oikeuden luvalla. Se on perseestä.
  • Suomessa saa uskoa tai olla uskomatta mihin tahansa yliluonnolliseen olentoon. Se ei kuulu naapurillesi että oletko vai etkö ole kristitty, buddhalainen, juutalainen, bahai tai vaikka ihan ateisti. Monissa islamilaisissa maissa muita kuin islamilaista uskoa tunnustavia ihmisiä vainotaan ja tapetaan, ihan vain sen takia että se nyt vaan ei ole kuulema cool olla uskomatta Allahiin.
  • Suomessa lapsen kanssa ei saa harrastaa seksiä. Ei edes avioliitossa. Mikä olisikin mahdotonta koska lapsi ei saa mennä Suomessa naimisiin.

Pojat, tässä oli vain muutama esimerkki kulttuurieroista. Minun näkökannaltani katsoen tämä meidän kulttuurimme on paaaaljon parempi kuin esimerkiksi Somalian, Iranin, Pohjois-Korean tai Saudi-Arabian kulttuurit. Totta kai tiedostan että katson tätä omasta länsimaalaisesta näkövinkkelistäni ja että mainituissa maissa elävät ihmiset katsastavat meitä karsaasti. Jotkut noissa mainituissa kulttuureissa elävät ajattelevat esimerkiksi minusta niin, että minä olen arvoton horo koska minua ei ole ympärileikattu ja asun aviottomassa suhteessa miehen kanssa. Lisäksi olen vaarallinen nainen koska osaan jumaleissön lukea ja olen koulutettu, vieläpä korkeakoulutettu. Isäni mahtaa olla täysin arvoton kun ei saa tyvärtään kuriin… Minä olen itseni vartija, mikä tekee isästäni entistä munattomamman. Voi isäparkaa…

Jotenkin minusta tuntuu, että homo on mieluummin homo Suomessa, budhhalainen mieluummin buddhalainen suomessa, nainen mieluummin nainen Suomessa kuin esimerkiksi homo buddhalainen nainen Saudi-Arabiassa tai Iranissa. Minä olen mieluummin totuudentorvi Suomessa kuin Pohjois-Koreassa. Minusta tuntuu, että Jukkis ja Make on mieluummin änkyröitä Suomessa kuin änkyröitä monissa muissa maissa. Minusta tuntuu, että jos Jukkiksen tai Maken (oletetut) siskot, (oletetut) vaimot, ja äidit joutuisivat ympäristöön jossa vallitsee sharia, Jukkis ja Makekin (puhumattakaan mainituista naispuolisista sukulaisista) kaipaisivat hyvin äkkiä länsimaisen sivistyksen pariin. Minusta tuntuu myös, että jos Jukkis ja Make koittaisivat kommentoida räväkästi Pohjois-Koreassa, koti-ikävä tulis hyvin äkkiä kuvioihin.

Niin että pojat, Make ja Jukkis, voisitteko nyt ihan hiukan perustella asioitanne vähän paremmin ja esimerkiksi kertoa että mikä suomalaisessa kulttuurissa on niin kauhiaa, että sitä ei itseasiassa edes ole? Jukkis ja Make, voisitteko palata todellisuuteen?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s