BCN

Posted On 03.05.2009

Kategoria(t): I lovez

Comments Dropped leave a response

Kävimme piipahtamassa Barcelonassa. Olipa kivvaa. Ei ees ollu hirviästi turistia. Paitsi tietysti Lambralla (jota hellu sanoo kadun epämiellyttävän olemuksen takia La Römpsäksi).

Yövyimme Hotel Urquinaonassa, joka on 5 minuutin kävelymatkan päässä Plaça Catalunyasta (sinne tulevat lentokenttälinkkarit). Lähin metroasema on 20 metrin päässä hotellin ovelta. Huoneen hintaan kuului aamiainen. Hotelli oli vähän ränsistynyt (silleen että ihan kaikissa nurkissa ei maali pysynyt), mutta paikka oli siisti, lakanat ja pyyhkeet vaihdettiin joka päivä, palvelu oli ystävällistä ja englantiakin puhuttiin kiitettävästi. Lisäksi hinta oli meille sopiva, keskimäärin 60€/yö (yöt oli kalliimpia vklna kuin viikolla). Ei voi muuta kuin kehua!!

Ekana päivänä, perjantaina kävimme Montjuïcin kukkulalla. Siellä on vanha puolustuslinnake ja helevetin hienot näkymät.

Illalla söimme Organic-ravintolassa, jossa tarjoillaan luomuruokaa. Ihana idea ja paikka sinänsä oli ihan kiva, mutta kaikki ruoka oli

a)kasvista

b)heikosti maustettua.

Ihan oikiasti, kasvisruokaankin voi käyttää mausteita! Olemme itse tämän todistaneet ja tehneet tosi hyvää vegesapuskaa. Lisäksi luomuruoka voi olla myös sekaravintoa, juunou luomuliha…. Juuri tänään söimme vihreää curryä joka oli myu bueno! Mausteista tinkimättä! Sis vihreää curry-pastaa, chiliä, kesäkurpitsaa, tohua, paprikaa, sipulia, okraa ja kookosmaitoa sekä katkarapua ja luomukanaa. NAM!

Lauantaina ”shoppailimme”. Me ollaan siinä ihan saakelin hyviä… not! Tuloksena oli 1 lakki, 1 vyö, 1 housut, 3 paitaa. Siis kahdelta ihmiseltä. Öhhöh… evo ostostella. Päivällä syötiin Taller de Tapas -ravintelissa Rambla Catalunyalla (oli hyvä, hiukan hintavampi mutta hyvä, suosittelen!) ja illalla vielä pitseriassa rannassa.

Sunnuntaina läksimme käymään kukkulalla kaupungin vuoren puoleisella laidalla. Siellä on joku ihmeellinen vesiputoushässäkkä josta ei juuri nyt tullut vettä ja vesiputouksen yläpuolella tämä:

En tajuu. Mut oli taas hienot näkymät, tällä kertaa kaupunkiin ja merelle. Ton hässäkän alla on allas johon ilmeisesti saa mennä vilvoittelemaan kesähelteellä jos siltä tuntuu. Allas oli nyt tyhjä emmekä vilvoitelleet, tosin lämpötila oli miellyttävät ~20 astetta celciusta joten vilvoittelua ei ihan hirviästi tarvinnut. Elokuussa vois olla ihan pop lätsytellä vedessä tuolla.
Keskustaan tullessa totesimme että ois sapuskan tarve ja poikkesimme pienessä baarissa jonka ikkunassa luki että ENGLISH SPOKEN.

Paikkaa piti vanha harmaa setä, joka puhui hyvin englantia ja tarjoili meille sapuskaa. Kahden ihmisen sapuskat ja kaljat sekä 1 jäde 12€. Sapuskoihin kuului ranskiksia ja täyslihaa. Illalla söimme Tekstiilimuseon kahvilassa. Ihan hyvää oli eines. Parasta oli kuitenkin se, että satuimme paikalle sinä iltana kun paikassa oli livejazzia. 4 äijää veteli sisäpihalla puhaltimia, läskibassoa ja pianoa. Tosi siistiä!

Maanantaina kävimme Tarragonassa katselemassa roomanaikaisia raunioita.

Tarragona on ihan mukava pikkukaupunki ja sinne on tosi helppo mennä Barcan keskustasta junalla, matka kestää noin tunnin. Mitään siellä ei tapahtunut ja päivällä joka paikka tuntui olevan kiinni kun oli siesta. Takaisintultua haahuilimme Ravalin kaupunginosassa josta löytyy jos vaikka mitä. Minä löysin paidan, johon kaupanpitäjä oli itse omin pikku kätösin maalannut lintuja. Illalla söimme Barcelonetassa sijaitsevassa italialaisessa ravintolassa nimeltä Trattoria Il Vicoletto (suht niemen kärjessä olevassa korttelissa, ei rannan puolella) ja kuulimme että ”there is a problem with pork meat….” (sikainfluenssa). Palvelu oli hyvää ja ruoka kans. Ihan törkiän hyvä sinihomejuustokastike pastalle! Ravintelista menimme etsimään Can Paixano nimistä paikkaa, jossa cava virtaa. Ravinteli sijaitsee vanhassa kalastajien korttelissa, jossa on Hyvin Kapeat kujat. Can Paixano löytyi suht helposti; koko muu kuja oli pimeänä mutta tästä luukusta tulvi valoa ja mölyä. Ihan käsittämätön, pikkunen paikka oli täynnä ihmisiä jotka mölisi, söi ja joi. Katosta roikkui kuivattuja, suolattuja kinkkuja ja makkaroita, lattialla oli roskia ja joka paikassa cavapulloja. Me juotiin yhet, toisia ei saatu koska ”if you want to drink more, you have to eat” (äiti, tämä tarkoittaa että ”jos haluat juoda lisää, sinun täytyy myös tilata ruokaa”). No tän kun ois tienny niin en ois syöny italialaista juuri ennen Paixanoa. Ei se paikka mua muutenkaan viehättänyt, liikaa ihmisiä ja ahtautta. Cava kyllä oli halpaa, 2 lasia 1.45€. Kyllä, 1 euro ja 45 senttiä! Sieltä saa tuotetta myös pulloittain, ne oli jotain alle 3€/pullo, mutta niitä saa vain ennen viittä iltapäivällä.

Tiistaina meinasimme mennä akvaarioon, mutta emmepä menneetkään koska sisäänpääsy maksoi 17€. Hellu osti FCB:n paidan FCB:n liikkeestä Maremagnumin kauppakeskuksesta. Päädyimme haahuilemaan kaupungilla. Ostin vielä yhden laukun Bornissa olevasta pienestä marokkolaisesta liikkeestä. Laukku on IHANA! Se on lämpimän punaista nahkaa ja niin minun näköinen, yksinkertainen, jopa graafinen.

Lounasta söimme aliksessamme nimeltä Bar La Viena Blanca jossa on kaupungin paras sangria (os. Pintor Fortuny 10, La Ramblalta n 50 m sivuun Ravaliin päin, teatterin takana). Tiistai-iltana menimme hotellimme vieressä olevaan irkkubaariin koska hellu halusi seurata Barca vs Chelsea -matsia. Stadikalle ei ollut asiaa, mutta seuraava vaihtoehto oli paikallinen baari. Joka siis oli IRLANTILAISJUOTTOLA! Irkku <-> Espanja <->  Suomi… No joo en tajuu futista… Vieressämme istui setä, joka kittasi kaljaa, jonka kaulassa oli Barcan huivi ja joka karjaisi aina välillä että BARCA! Mitään se ei meidän puheesta tajunnut mutta huuteli välillä aina sitä Barcaansa ja näytteli peukaloa pystyssä sille hellun paidalle… Toisessa viereisessä pöydässä alettiin ihmetellä että mitenkäs englantilaisella (=hellu) on FCB:n paita. Siis että me muka brittejä??!!? HALOOOOOO! No juttuhan siitä seurasi, nämä viereisen pöydän tyypit oli kotoisin Alicantessa (myu bueno paikka sekin, suosittelen), tosi mukavia ja tiesi Litmasen. Ne olivat menossa katsomaan sitä matsia stadionille ja eivät meinanneet pysyä housuissaan!

Matkan aikana meitä luultiin briteiksi, saksalaisiksi, ruotsalaisiksi, paikallisiksi ja taas briteiksi mutta kaikki tiesi Suomen kun sanoimme mistä oikeasti ollaan. Tai ainakin esittivät tietävänsä. Tosin yksi sanoi että on ollut Helsingissä ja se futarifani sanoi että ”ai ootte sieltä mistä Jari Litmanen”. Oli muuten hiukan hämmentävää olla hotellin ravintolan edessä puolinukuksissa savuilla kun joku tulee vieraalla kielellä kysymään jotain tsiipadataadaaa…. Helou, du juu spiik inglish?

Sangriaa juotiin monta kannullista ja cavaa monta lasillista.

Barcelonasta kerrotaan kaikenlasta, mutta voin kahden reissun kokemuksella kertoa että se on suht turvallinen (ÄLÄ NÄYTÄ TURISTILTA – ei biksuja kaupungissa, älä töllöttele kartan kanssa, tiedä minne olet menossa, ole itsevarma), mielenkiintoinen (paljon taiteilijanähtävyyksiä, esim Miró, Gaudi, Picasso, pieniä putiikkeja täynnä paikallisten taiteilijoiden töitä, julkista taidetta) ja elävä (La Rambla, Raval, Born, Barcelonetta) kaupunki. Siellä riittää koettavaa enemmän kuin yhden pitkän viikonlopun verran. Ja siellä on lämpimämpää kuin Suomessa…. Minusta hyvä aika vierailla on huhti-toukokuu, jolloin Etelä-Euroopan syyskesän helle ja turistimassat eivät ole vielä iskeneet. Toisaalta, jos kaipaat tukahduttavaa kuumuutta, valtavia turistimassoja tai lämmintä merivettä, heinä-elokuu voi sopia paremmin.

Jätä kommentti