Ulkoministerillä on asiaa

Posted On 27.07.2011

Filed under Aivopierut, IhmiSET!

Comments Dropped leave a response

… metsästyksestä!

Karmean norjalaisperjantain suivaannuttama ulkoministeri Erkki Tuomioja ottaa kantaa sisäpoliittisiin asioihin. Saahan toki ulkoministeri lausua mitä huvittaa ja mistä huvittaa, aivan kuten minäkin, mutta kannattaisiko ensin ottaa selvää asioista mistä loihe lausumaan?

Mr Tuomioja sanoo että

”Kukaan ei Suomen kaltaisessa maassa tarvitse ampuma-asetta kotonaan. Ampumaurheilun ja metsästyksen harrastajat voivat säilyttää aseita valvottujen ja rekisteröityjen seurojen tiloissa.”

Ai. No kiva. Se on totta että en minä tussariani kotona tarvi, mutta en saakeli soikoon jätä sitä maaseudulle mökkeröön valvomatta. Meillä sentään on kunnon talo ”kämppänä” ja siellä on peruslämmitys sähköllä talvisin, mutta ei siellä mitään aseensäilytyskaappia ole. Tussarini on kotona asekaapissa, koska sen on turvallisempaa olla siellä, kuin jossain mökissä.

Meillä on naapuriseurana porukka, jolla ei ole mökkiä. Seuraan – tai seurueeseen – kuuluu alle 10 ihmistä. He hoitavat esim nylkemisen avoimessa ladossa. Nytkö, koska tällä seuralla ei ole mökkiä tai muuta lukittavaa tilaa, heidän pitäisi jättää pyssynsä tähän latoon tai johonkin muuhun rakennelmaan, koska aseita ei saisi olla kotona? No enpä usko. Vai pitäisikö heidän lopettaa hirvestys koska aseiden pitää olla seuran talolla, jota heillä siis ei ole? No enpä usko sitäkään.

Tämä meidän naapuriseura ei ole ainoa laatuaan. Suomessa on kyllä isoja seuroja joissa on useita kymmeniä jos ei satoja metsästäjiä. Nämä seurat ovat yleensä aika hyvävaraisia ja niillä on hyvät tilat. Suomessa on kuitenkin pieniäkin seuroja ja seurueita, joilla ei tiloja ole. Lisäksi joillain paikoilla saa yksittäinen ihminen metsästyslupia valtion maille, mihin nämä ihmiset pyssynsä laittaisivat? Vai onko tarkoitus että yksin ei saa enää metsästää? Pyrssistä, ja pokittain, ja syvältä sanon minä.

Hyvä herra Tuomioja, ota selvää asioista ennen kuin annat lausunnon. Tarkoitat varmasti hyvää mutta nyt meni metsään (pun intended).

Tehdäänpä nyt selväksi yksi asia metsästysaseista. Metsästysase on työkalu, aivan kun metsässä tarvittavat puukot ja kirveetkin. Jos mukana on elävä työkalu eli koira, niin koiralla on yleensä kaulassa vielä yksi työkalu eli tutkapanta. Nämä kaikki työkalut on potentiaalisia tappajia, pantaa lukuunottamatta (no voi silläkin hirttää jos tulee hulluksi). Pitäisikö nyt puukot, kirveet ja koirat jättää sinne metsästysseuran mahdollisesti olemattomalle majalle säilöön? Jos majalla ei ole esim peruslämmitystä, niin kylmällä – Suomessa on usein kylmiä talvia, haloo – nämä elottomat työkalut keräävät kosteutta ja ruostuvat eli menevät rikki. Koiran kohtalokin olisi aika… no, kylmä. (Selvennykseksi haluan sanoa että minun koiratyökalu on ensisijaisesti perheenjäsen ja toissijaisesti metsästysapu).

Tulipa vielä mieleen että mitäpä se Tuomioja metsäläisistä tietäisi. Mulla kun on se käsitys että hän on täysin kaupunkilainen intellektuelli joka ei ole jalallaan mezään koskaan astunut. Tai no ehkä Nuuksioon, mut sitä ei lasketa. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Herra Hirvikin mulkoilee ulkoministerille

Kuva: YLE / Esko Kitula

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s