Aromivahventeen poisto vei ojasta allikkoon

Yle uutisoi että kun joissakin kouluissa on ruuasta jätetty pois arominvahvenne (joista yleisin on MSG eli natriumglutamaatti eli E621) niin ruuan suolaisuus on noussut. OOHHHH mikä ylläripylläri!

Tässähän on nyt käynyt niin, että arominvahvenne on ”tukkinut” makunystyrät ja kun vahvenne jätetään pois niin mikään ei maistu miltään. Asia on ratkaistu väärällä tavalla eli lisäämällä suolaa. Asia olisi PITÄNYT ratkaista siten että valitukset mauttomasta ruuasta otetaan valitellen vastaan, käytetään lisää muita mausteita kuten pippureita ja yrttejä ja annetaan koululaisten tottua oikean makuiseen sapuskaan. Makunystyrät nimittäin tottuvat. Sen voi ihan itse todeta sillä, että vähentää suolan määrää puoleen siitä mitä normaalisti käyttää. Ruoka tuntuu ensin mauttomalta mutta suolattomuuteen tottuu ja kohta tomaattikeitto maistuu taas tomaatilta eikä suolalta. Itse vähensin suolaa rankasti muutama vuosi sitten. Nykyään en monesti muista laittaa ruokaan valmistusvaiheessa suolaa ollenkaan. Tästähän seuraa se, että usein muiden tekemä ruoka (ravintolassa, työpaikkaruokalassa) on ihan hiton suolaista ja vaikeaa syödä. Mielestäni on parempi että ruoka on suolatonta, jokainen voi sitten lautaselleen lisätä haluamansa määrän.

Onneksi kyseisen koulualueen ruokapalvelupäällikkö sanoo että nyt painotetaan juuri noita mausteita ja yrttejä. Herää vain kysymys että mikä se semmoinen keittäjä on joka ei osaa ruokaa maustaa muulla kuin suolalla. Oisko lisäkoulutuksen paikka?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s