Aitoa jäätelöä?

Minun teki mieli eilen jädeä. Olen monta kertaa meinannut ostaa Pappagallon pistaasijädeä (kun ystäväni D sitä kehui) ja eilen meinasin taas. Muistin kuitenkin että joku siinä on vikana, joten tarkistin tuoteselosteen. Tuotteessa on viittä (5) eriä emulgointi- ja sakeuttamisainetta. En osta. Muuta ylimääräistä ei näytä olevan, mutta silti, en osta.

Emulgointiaineita käytetään kun pitää yhdistää aineita joita ei normaalisti yhdistetä. Jos esimerkiksi kasvirasvasta ja vedestä pitää saada ”jäätelöä”, niin käytetään emulgointiaineita. Sakeuttamisaineita käytetään kun halutaan juoksevasta nesteestä sakeampi ja täyteläisempi. Kummankaan aineen käytössä ei ole järkeä. Jos jäätelö on jäätelöä niin niitä ei tarvita. Täytyy siis ilmeisesti todeta että Pappagallon pistaasikylmätuote ei ole jäätelöä.

Pappagallon sivut mainostavat että ”Pappagallo jäätelöt ja sorbetit valmistetaan perinteisen italialaisen reseptin mukaisesti. ” En tiennytkään että herkunvalmistukseen perinteisiin Italiassa kuuluu rasvahappojen mono- ja diglyseridit, johanneksenleipäpuujauhe, natriumalginaatti, guarkumi ja karrageeni. No, aina oppii uutta.

Pappagallo mainostaa maitovalmistekylmätuotteittaan näin: ”Täyteläinen maku saadaan jokaisen maun ominaisraaka-aineista, ei keinotekoisista makeutus- tai lisäaineista. Tämän vuoksi Pappagallo – jäätelön koostumus on kuin kermajäätelön, mutta rasvaprosentti jää n. 7 %:iin ja jäätelömme luokitellaan siksi maitojäätelöksi. ”

Niiiiiiiinn. Määritelkääpä keinotekoinen lisäaine jolla siitä lopputuotteesta saadaan täyteläinen? Ilmeisesti tuotteen 5 E-ainetta eivät ole keinotekoisia. Olisitte nyt vain käyttäny kermaa….

Advertisement

One Response to “Aitoa jäätelöä?”

  1. Lasun Unelma: Erä 10A hapan kaneliomena « KAR Klaus A J Riederer Referenssit

    […] (emulgointiaineet: synteettinen rasvahappojen mono- ja diglyseridit ja stabilointiaineet: johanneksenleipäpuujauhe, natriumalginaatti, guarkumi, karrageeni) vältän kyllä henkeen ja vereen, vaikka niillähän nuo kaikki kaupalliset […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s