Kallaa

Nyt ei ole kyse hautajaiskukasta vaan kalasta. Syyään kallaa, sanotaan meillä päin.

Viime vuonna laitoin palautetta meidän työpaikan ruokalallemme, siellä tarjoillaan aika usein ties mitä kaloja, kuten pangasiusta. Moitin heitä siitä että turhaa mainostavat lähileipomon leipiä koska niillä on lyhyempi kuljetusmatka ja niinollen pienempi hiilijälki, jos sitten tarjoavat jotain PANGASIUSTA!

Vastauksena oli, että he eivät itse päätä kaikkea tarjottaviaan, vaan keskuskeittiö tms päättää osan. Päätös jää siis meille kuluttajille. Jos kukaan ei ota pangasiusta tai muuta trooppista kalaa koskaan kun sitä tarjotaan, sitä ei enää tarjota. Sen sijaan jos kaikki silakat menee eikä riitäkään kun on silakkapihvipäivä, niin varmasti silakkaa tarjoillaan jatkossa enemmän. Se täytyy kyllä sanoa työpaikkaruokalamme eduksi että siellä kyllä tarjotaan kotimaistakin kalaa.

No miksi pangasius (ja muut kaukokalat) sitten ovat niin huonoja ruokana? No ensinnäkin meillä on järvet, joet ja meret täynnä kalaa, ei tänne tarvi tuoda sitä lisää. Toiseksi. HYI YÄK!!!

Nyt kun olen saanut kauhean kala-allergiani lieventymään, niin tarkoituksena on lieventää sitä lisää niin että voisin syödä oikeasti kala-aterioita. Haluan syödä loimutettua ahventa, silakkapihvejä, paistettuja muikkuja ja madesoppaa, haukea ja kuhaa. Kaukokaloja meille ei osteta, ihan turha roudata Thaimaasta jotain roskakalaa jos kotimaistakin on tarjolla!

No nyt joku kaveri intoutuu että syöthän sinä tonnikalaa. No niin syönkin koska toistaiseksi en voi syödä muita kaloja määrissä. Mutta mun tunapa onki MSC-sertifioitua, lukekaa mitä WWF sanoo siitä 😛

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s