Ihmisen julmuus ja typeryys

Nyt ottaa rankasti päähän.

Luin eilen Metro-lehdestä lukijoiden tekstiviestejä. Joku tyrmistynyt henkilö kirjoitti nähneensä Tapaninkylässä kuinka pojat kiduttivat pikkulinnun poikasia repimällä siipiä ja jalkoja irti. Henkilön puututtua asiaan pojat olivat uhanneet tappaa hänet. Siinä tulevat murharit vauhdissa! Onneksi en osunut kohdalle, olisi nimittäin voinut päässä pimetä ja jälki olla sen mukaista.

Mulla ei ole koskaan päässä pimennyt mutta on joitakin asioita mitkä saa mut erittäin vihaiseksi. Itse en ole tällaisia asioita vielä ollut todistamassa joten en tiedä miten käyttäydyn sellaisessa tilanteessa. Toivon, että en koskaan tule todistamaankaan, koska pelkään että tosiaan päässä pimenee ja sitten en tiedä mitä tapahtuu.

Toinen asia mikä ottaa lujasti päähän on Amerikka. Victoria Stillwell kirjoittaa Positively-blogissaan epäonnistumisesta Pohjois-Carolinan pentutehdaslaissa. Tarkoituksena oli saada aikaan laki, joka estää pentutehtailua.

Koiria tuotetaan markkinoille erilaisin keinoin. Suomessa pennut ovat useimmiten hyvin hoidettuja, tavallisista perheistä joissa on muutama koira. Esimerkiksi oma koirani on ostettu ihmiseltä jolla on vain koiran emo kotona. Kävin katsomassa pentua kun se oli 5 viikkoa vanha. Syynä ei ollut pelkästään kiinnostus pentuun, halusin nähdä myös mistä olen koiran ottamassa. Hyvältä näytti ja näyttää (koirien kannalta, talo oli ihan sekaisin koska siellä oli remontti käynnissä 😉 ).
Ikäviä tapauksia on kyllä Suomessakin, vasta saimme lukea uutisista kuinka innokas tuleva rovaniemeläinen koiranomistaja oli hakenut kaksi pentua Eurasta. Etukäteistapaaminen oli sovittu mutta kasvattaja oli yllättäen perunut sen ”perheessä esiintyvän vatsataudin vuoksi”. Pentujen hakija oli kuitenkin ottanut pennut hakureissulla. Toinen oli kuollut melkein heti Rolloon päästyä, toisen kohtalosta ei ole tietoa. Toinen koira painoi hakuhetkellä 800g kun sen olisi pitänyt yksilöstä riippuen painaa 3-6 kiloa.

Pentutehtailussa tyypillistä on, että

  • koiria pidetään pienissä häkeissä koko niiden elämän ajan
  • koirilla ei ole mitään sosiaalista kanssakäymistä toisten koirian tai ihmisten kanssa
  • koirilla on perinnäöllisiä sairauksia koska niitä sukurutsataan
  • koirien äänihuulet poistetaan että ne eivät haukkuisi
  • koirat elävät omissa ulosteissaan ja virtsassaan häkeissä jotka on ladottu päälleikkäin
  • koirat eivät osaa kävellä tukevalla maalla koska ovat kärsineet (meinasin kirjoittaa että viettäneet mutta kärsineet on osuvampi sana) koko elämänsä häkeissä jotka on tehty metallilangasta

No nyt sinne Pohjois-Carolinaan on yritetty saada laki joka estää pentutehtailua. Kaikki jalostajat, joilla on yli 15 jalostukseen käytettävää narttukoiraa tai yli 30 koiranpentua, olisivat lain mukaan joutuneet valtion valvonnan alle. Laki torpattiin, torspoina NRA (National Rifle Association eli paikallinen pyssyseura) ja North Carolina Pork Council eli PC:n porsaantuottajat. Mitä vittua näillä porukoilla on tekemistä pentutehtailun kanssa??? En voi vaan käsittää.
NRA perustelee vastustuksensa sillä että haluaa suojella ”harrastelijakasvattajia, erityisesti niitä jotka kasvattavat metsästyskoiria” ja possutyypit sillä että ”tämä on vain salajuoni jonka tarkoituksena on lopettaa kaikki – myös porsaan – tehotuotanto ja saada kaikki ihmiset kasvissyöjiksi”. Perkeleen pösilöt.

Tämä lakialoite sai alkunsa kun P-Carolinassa pelastettiin 300 pentua (KOLMESATAA) pentutehtaasta. PC:ssä on eläinsuojelulakeja ja nämä torppaavat torspot perustelevat torppauksensa sillä että ”johan meillä on niitä lakeja”. No ne ei näköjään toimi. Tehkää uusia jotka toimii. Eläintevihaajat saatana. Siinä yks ihmislaji joka saa mun mielen mustumaan ja väkivallanhimot nousemaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s