Maitoa

Posted On 09.03.2010

Filed under Aivopierut, IhmiSET!

Comments Dropped leave a response

Minustahan maito ei varsinaisesti kuulu aikuisen ihmisen ruokavalioon mutta käytän sitä silti koska se on hyvää ja kahvimaito on vielä parempaa. Tai siis itseasiassa käytän laktoositonta maitojuomaa ja muita laktoosittomia maitotuotteita, koska minulla todettiin viime joulukuussa laktoosi-intoleranssi. Olen siis normaali JEEE! Edes jossain… Kauanpa se kestikin se toteaminen, olen kuitenkin jo 33 vuotta vanha ja elänyt suht kivuttomasti koko elämäni. Normaalisti li todetaan noin 12 ikävuoden paikkeilla kun lapsen luonnollinen laktaasientsyymin eritys loppuu. Paitsi niillä suurimmalla osalla suomalaisista jotka ovat epänormaaleja mutantteja ja jotka vaan jatkavat entsyymin tuotantoa.

Viime päivinä on uutisoitu kuinka HOK-Elanto, eli S-ryhmän pääkaupunkiseudun osasto teki päätöksen että ei osta Valiolta enää muita maitoja kuin erikoismaitoja. Maidot ostetaan pääasiassa Arla-Ingmannilta. Arla-Ingman pystyy jostain kumman syystä tarjoamaan kuluttajalle maidon halvemmalla ja maksamaan tuottajalle enemmän maitolitrasta kuin Valio. Arla-Ingman olisi ostanut nämä S-ryhmän maidot suomalaisilta tuottajilta. Ingman on suomalainen yhtiö siinä missä Valiokin, mutta tämähän ei kansalle kelvannut, koska Ingman on samassa porukassa kuin Arla joka on ruotsalainen! Ai kauhiaa!

Tästä saatiin näppärästi vedettyä se väärä johtopäätös, että Arla-Ingman, joka siis on osaksi ruotsalainen, ostaa maidon ruotsalaisilta tuottajilta, tuo sen Suomeen ja myy HOK-Elannon kaupoille eikä osta yhtään maitoa suomalaisilta tuottajilta. Pääministerikin älähti että hän ei kyllä sitten käytä sellaisia kauppoja ollenkaan joissa ei myydä Valion maitoa!

Noh. Siis ideahan oli tuossa jo selitetty eli Arla-Ingman ostaa Suomeen ja HOK-Elannon kauppoihin tulevat maidot suomalaisilta tuottajilta, maksaa tuottajille parempaa hintaa kuin Valio ja pystyy silti myymään kuluttajille halvemmalla kuin Valio. Ah logistiikkaa  Ei tässä nyt mitään suomalaista maidontuotantoa olla polkemassa suohon.

Pääministeri älähti siksi, että Valio on maksanut vaalirahaa Keskustalle. Tottahan Keskustan puheenjohtajan pitää tukijoidensa puolta pitää. Arla-Ingman ei ole antanut vaalirahaa kenellekään (tämänhetkisen tietoni mukaan).

Minä en jatkossa osta Valion maitoa jos Ingmanin maitoa on saatavilla. Minä en halua että ruokani sotketaan politiikkaan. Minä haluan tukea suomalaista ruuantuotantoa ja maidon kohdalla teen sen parhaiten siten, että ostan sitä tuotetta josta tuottaja saa suurimman hinnan.

Harmi vaan että Arla-Ingmanilla ei ole valikoimissaan esimerkiksi luomumaitoa. Luomujugurttia ja -juustoja on ja sellainen erikoisuuskin kuin yömaito (vaikka se ei olekaan luomu). Valiolla kuitenkin on laktoositon maitojuoma luomuna.

Niin… ja HOK-Elanto pyösi päätöksensa ja lupasi ostaa maitoa myös Valiolta, ihan vaan siksi että ihmiset ovat typeriä eivätkä tajua…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s