Epic lähiruokaa

Vuokralaiseni kertoi minulle marraskuussa että Helsingissä saisi vuoden vaihteessa alkaa metsästämään citykaneja jos omaa tarpeelliset taidot ja tiedot sekä metsästyskortin. Metsästystä saisi toimittaa pikkutussarilla tai elävänä pyytävällä loukulla. Vuokralainen ei kuitenkaan ollut ihan sata varma asiasta ja kehotti tarkistamaan asian ennen loukun viritystä. Hain monta kertaa vahvistusta tälle tiedolle enkä löytänyt ennen kuin nyt.

Sekä Yle että HBL uutisoivat tänään että
Vuoden alusta alkaen kaneja saa pyytää ilman poikkeuslupaa elävänä pyytävillä loukuilla, pienoiskiväärillä ja pienikaliiberisella haulikolla. Vielä viime vuonna pyyntiin tarvittiin poikkeuslupa. Hillerin, verkkojen ja jousien avulla kaneja on saanut jo aiemminkin metsästää ilman poikkeuslupia.

Lisäksi kanien metsästämiseen tarvitaan metsästyskortti ja metsästyslupa alueelle, jolla kaneja pyydetään.

Heräsi kysymys onko minulla metsästyslupa meidän takapihalle. Uudenmaan riistanhoitopiiri kertoo sivuillaan että:

Metsästysoikeudesta päättää maanomistaja. Maanvuokraajalla ei maanvuokrasopimuksen perusteella lähtökohtaisesti ole oikeutta päättää metsästyksestä vuokraamallaan alueella. Näin ollen vaikkapa kaupungin vuokratontilla sijaitseva taloyhtiö ei voi ilman kaupungin lupaa organisoida tontillaan villikanin pyyntiä.

Tämän perusteella minun pitää pyytää lupa kaninpyyntiin taloyhtiöltämme. Ei liene ongelma.

Tuolla Ylen uutisessa lukee että tähänkin asti kania on saanut pyytää ilman poikkeuslupaa hillerillä, verkoilla ja jousella. No, minulla ei ole hilleriä eikä jousta eikä minkäänlaista kokemusta verkkopyynnistä (no olen ollut soutamassa kun isä on nostanut tai laskenut verkkoja mutta se kokemus ei käyne tähän tilanteeseen). Ei minulla ole kokemusta loukkupyynnistäkään. Tietääkseni loukku viritetään (tässä tapauksessa takapihalle), poistutaan paikalta ja käydään säännöllisin väliajoin tarkistamassa onko loukku lauennut. Jos loukussa on oikeanlainen elukka, se lopetetaan asianmukaisin menoin. Riittääkö? No ehkä isä neuvoo.

Ei muuta kuin loukut tekeille ja kanipaistin pyyntiin!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s