Luottamustehtävä vs työpaikka

Posted On 29.08.2009

Filed under Aivopierut, IhmiSET!

Comments Dropped leave a response

On tässä ollut vähän kaikenlaista, mutta taas on aika rähinän!

Ensin oli eurovaalit, ja takavasemmalta hyökkää nuori nainen, Paven avustaja Riikka Manner. Mahtavaa! Nuori, koulutettu nainen ja suoraan europarlamenttiin!

No sitten rouva Manner ilmoittaa olevansa raskaana. Siitähän nousee haloo. Eihän nainen voi olla raskaana kun on aloittamassa uutta työtään. Sitten ilmestyy MeNaiset 12.8., kera Riikan haastattelun. Jutussa Riikka kertoo kuinka hän ihmettelee että nainen ei edelleenkään voi lisääntyä ilman hälyä. Intro kuuluu: ”Tuore meppi elää toiveiden täyttymisen aikaa. Kulunut vuosi toi mukanaan kaksi yllätystä: unelmien työpaikan ja tiedon odotetusta esikoislapsesta.”

Jutussa Riikka sanoo myös:
”välillä tuli tunne, että voiko tämä olla nykypäivää ollenkaan”

ja että ”eihän lapsia voi suunnitella vaalikausien mukaan.”

Kohukoomikko Lotta Backlund kommentoi myös kohumeppiä sanomalla että ”[kohumepiksi pääsyyn] Ihan riittää, että on kolmekymppinen poliitikko, joka on perheessä se, joka edustaa sitä sukupuolta joka perheenlisääntymisprojektissa on se, joka joutuu synnyttämään. Täytyy sanoa, että oli valtavan hävettävää kun häntä pari viikkoa sitten ihan lynkkausmeiningillä oltiin lyttäämässä, siksi että oli kehdannut hankkiutua raskaaksi, vaikka oli vaaleissa ehdolla. Äänekkäimmät nettikeskustelijaääliöt vaativat jopa hänen eroaan. Eivät sitten kuitenkaan vaikka Jyrki Kataisen eroa vaatinut, vaikka se on ministeri, ja saa myös saa lapsen syksyllä.”

Minä olin itsekin kohusta vähän hämmentynyt ja valitin hellulleni, joka sai minut sitten ruotuun kertomalla että eihän Riikka mene töihin. Riikka menee edustamaan äänestäjiään.

Edustajan paikka europarlamentissa (tai missään muuallakaan mihin on vaaleilla tullut valituksi) ei ole työpaikka josta saa palkkaa. Se on luottamustehtävä, josta saa korvausta. Riikka on päässyt tähän ”työpaikkaansa” siten, että ihmiset ovat äänestäneet hänet sinne heitä edustamaan. Ymmärrän täysin äänestäjien ärtymyksen kun nyt Riikka ei todennäköisesti edustakaan äänestäjiään koko kautta, vaan sinne menee välillä joku muu. Puhuin asiasta myös kaverini P:n kanssa, ja hän oli ensin myös tyrmistynyt, mutta yhtyi selityksen jälkeen minun ja helluni näkemykseen. Tulimme P:n kanssa siihen tulokseen, että ei Riikan olisi tarvinut kertoa olevansa raskaana (monet naisethan eivät halua toitottaa tiineyttään ensimmäisellä kolmanneksella keskenmenoriskin vuoksi) mutta hänen olisi ennen vaaleja pitänyt kertoa äänestäjäkunnalle että ”on mahdollista, että olen osan edustusajastani pois ja poissaolon sattuessa minua tuuraa se-ja-se henkilö”. Tällainen käytös olisi ollut reilua eikä kenenkään nyt tarvisi vinkua ja vaatia Riikan eroa. Luottamustehtävään haettaessa pitäisi aina kertoa tehtävän hoitoon vaikuttavat asiat. Jos ei kerro, on huijannut äänestäjiään. Kaikkea ei tarvitse kertoa juurta jaksain, juuri esim. esitetynlainen ilmoitus olisi riittänyt. Lapsia ei kannata eikä voi suunnitella vaalikausien mukaan, mutta voi sitä silti olla rehellinen!

Jos tässä metelöitäisiin työpaikasta josta saa palkkaa, olisin täysin samaa mieltä kuin Riikka ja Lotta, suu suppuun vaan, mutta sehän tuli jo käytyä läpi että nyt kyseessä ei ole työpaikka.

Mitä tulee Lotan mainitsemaan Jyrkiin, niin Jyrkin perhe ei tietääkseni ollut raskaana vaalien alla. Lisäksi Jyrkin EI TARVITSE olla pois synnytyksen aikaa ja lapsi tulee hoidettua myös vaikka Jyrki kävisi töissäkin. Kiva tietysti jos on, onhan se isällekin ainutlaatuista aikaa ja lapsellekin hyväksi jos isä on kotona eikä aina tienaamassa.

Riika ja Lotta ja moni muu: olette väärässä. Riikka teki väärin, nielkää nyt seuraukset.

Tuli tässä vielä mieleen että minkähänlaista edustajaa Riikan äänestäjät nyt oikeasti ovat äänestäneet, kun tyyppi ei erota työpaikkaa ja edustustehtävää toisistaan. Mitä muuta se ei tajua? Luulee varmaan saavansa myös palkkaa…

P.S kaikki tekstin korostuksen minun, Me Naiset ei kursivoinut tekstiään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s