Osakeyhtiöpuhallus

Posted On 01.07.2009

Filed under IhmiSET!

Comments Dropped leave a response

Digita on osakeyhtiö, joka vastaa valtakunnallisista lähetys- ja siirtoverkoista sekä radio- ja televisioasemista Suomessa. Se kuuluu kansainväliseen TDF-konserniin (Télédiffusion de France). Digita vastaa mm siitä, että Ylen lähetykset tulevat perille suomalaisiin koteihin sekä televisio- että radiovastaanottimista.

Yle rahoittaa toimintansa televisiomaksuilla. Televisiomaksua maksavat rehelliset kansalaiset, joilla on televisiovastaanotin kotonaan. Tänä vuonna televisiolupamaksu on 224 euroa ja 30 senttiä per talous. Jos talodella on esimerkiksi kesämökillä televisio, siitä ei tarvitse erikseen maksaa televisiolupaa.

Yle ostaa kaistaa Digitalta joka siis takaa lähetysten toimivuuden. Rahan tähän ostoon Yle saa, kuten sanottua, kansalaisilta joilla on televisio, televisiomaksun muodossa.

Viime vuonna Digita teki voittoa 40% liikevaihdosta. HS uutisoi, että puolet voitosta tulee Yleisradiolta. Yleisradio maksoi viime vuonna ohjelmiensa jakelusta antenniverkossa Digitalle noin 35 miljoonaa euroa, jotka siis tulivat niiltä kansalaisilta jotka maksoivat tv-maksua. Suomalaiset tv-luvan maksajat siis antoivat välikäden kautta rahaa Digitalle ja tämä raha laskettiin kyseessä olevan osakeyhtiön voitoksi.

Hmm… Oiskohan tässä joku säädön paikka tv-maksuissa?!?!?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s