Luomua ja kevyttä?

Taannoin vaahtosin lisäaineista. Nyt tuli eteen tenkkapoo. Valio on tuonut markkinoille luomuruokakerman, rasvapitoisuus 15%. Mitähän tästä pitäisi ajatella?

Luomuruokakerma sisältää luomukermaa, luomutärkkelystä joka on tehty tapiokasta ja sakeuttamisaineena guarkumia.

Joo. Nuo lisäaineet on ok, ne on luonnonaineita, mutta onko tässä mitään järkeä? Ne on kuitenkin lisäaineita jolla muutetaan kerman rasvan poistosta johtuvia ominaisuuksia. Aikaisemmassa vaahtouksessani kirjoitin että lisäaineet ovat halpoja teollisuudelle ja kalliita loppukäyttäjälle. Niin todennäköisesti tässäkin tapauksessa. En ole nähnyt tätä tuotetta kaupoissa enkä tiedä hintaa, mutta todennäköisesti se on kallis verrattuna esimerkiksi tavalliseen kermaan.

Jos joku nyt aivan ehdottomasti haluaa käyttää ruokakermaa niin tämä on paras vaihtoehto. Itse varmaankin kokeilen tuotetta. Olen silti kuohukerman kannalla noin pitkällä aikavälillä. Sen ainoa ainesosa on… kerma!

Huomioikaapa muuten että Valion luomuvispikermassa on stabilointiaineena (eli lisäaineena) karrageenia jota valmistetaan punalevistä. Ei ole siis paha lisäaine sekään mutta sama ongelma tässä on kuin luomuruokakermassa, siis että luomussa on lisäainetta. Minusta lisäaine ja luomu ei kuulosta oikealta samassa lauseessa – tai tuotteessa. Tätä samaa lisäainetta löytyy tavallisista vispikermoista, mutta ei tavallisista kuohukermoista. Se siis todennäköisesti liittyy siihen vispi-ominaisuuteen. Koska Valio lanseeraa luomukuohukerman, ilman lisäaineita? Pian kiitos 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s