Lily Allen, tuo umpimielinen tunteiden tulkki

Kuuntelin Lily Allenin kappaletta Fuck You. Se on ihan kiva poppirenkutus mutta sanat ovat aivan perseestä. Ne paljastavat Lily Allenin kiihkoilijaksi. Seuraavassa laulun sanat punaisella koska punainen on kiihkeä väri ja sitä Lily tuntuu tässä olevan ja kommentointia ihanasti vihreällä koska vihreä on kevään ja kasvun väri. Toivottavasti myös henkisen kasvun….

Look inside, look inside your tiny mind
Then look a bit harder
’Cause we’re so uninspired, so sick and tired
Of all the hatred you harbor

Kaikkien on hyvä hiukan tutkailla itseään silloin tällöin, Myös Lilyn. Onkohan sille joku syy että henkilö, jolle tämä laulu on omistettu, on niin vihainen?

So you say it’s not okay to be gay Kyllä ihminen saa olla mitä mieltä on, mielipiteiden toimeenpaneminen on sitten eri asia
Well, I think you’re just evil ilkeilläkin ihmisillä on ihmisoikeudet
You’re just some racist who can’t tie my laces
Your point of view is medieval

Rasistiset näkökannat ovat totta tosiaan aikansaeläneitä nykyisessä globaalisessa yhteiskunnassa, mutta Lily perustelee tämän henkilön rasistisuudella seuraavaa:

Fuck you, fuck you very, very much Että haistappa vittu vaan. Hyvä ja rakentava komentti!
’Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don’t stay in touch

Lily siis ensin sanoo että on hyvin epäinspiroitunut, ällöttynyt ja väsynyt henkilön vihanlietsonnasta ja sitten sanoo että ”me vihaamme mitä teet ja vihaamme koko jengiäsi niin että läheppä käveleen, eikä soitella”. Hiukan ristiriitaista.

Fuck you, fuck you very, very much
’Cause your words don’t translate Siis tarkoittaako tämä että Lily ei ymmärrä? Eikö silloin pitäisi opetella ymmärtämään eikä toivottaa henkilöä hevon kuuseen?
And it’s getting quite late
So please don’t stay in touch

Do you get, do you get a little kick
Out of being small minded? Ihmisen ajattelutapoihin ja käytökseen vaikuttavat vahvasti muunmuassa vanhemmat ja heidän arvomaailmansa. Myös ympäröivä seura vaikuttaa aatoksiin. Jos henkilö siis on umpimielinen, niin olkoot, ei se ole rikollista. Pitäisikö henkilön mielipiteisiin vaikuttaa sen sijaan että haukkuu häntä ja toivottaa hornan tuuttiin?

You want to be like your father
It’s approval you’re after
Well, that’s not how you find it

Kaikki ihmiset hakee hyväksyntää, ja jos Lily tietää että ei sitä näin saa niin oisko Lilyllä antaa neuvoa miten sitä hyväksyntää saa sen sijaa että sanoo vain että läheppä vittuhun siitä?

Do you, do you really enjoy
Living a life that’s so hateful? Ehkäpä henkilö tosiaan nauttii vihalla kyllästetystä elostaan, ihmiset on välillä todella omituisia. Se heille suotakoon kunhan eivät satuta muita.

’Cause there’s a hole where your soul should be Korjaa se reikä sielussa, tai auta korjaamaan, älä toivota ihmisiä helevettiin.
You’re losing control a bit
And it’s really distasteful

You say you think we need to go to war Brittien osallistuminen USAn aloittamaan sotaan on tietysti hiukan kyseenalaista, joskin Lontoon terrori-iskut saisivat minutkin vapisemaan raivosta jos olisin britti.
Well, you’re already in one
’Cause it’s people like you that need to get slew Tämähän on todella ihmisläheistä ja humanistista. Jos et ole samanlainen kuin me, niin lahtaukseen vaan. Hyvähyvä!

No one wants your opinion No en ole enää varma haluan minä Lilyn mielipidettä tämän jälkeen…

Tämän laulun perusteella Lily Allen vaikuttaa samalta kuin niin monet RKP:n ja Vihreiden edustajat: kaikki pitää hyväksyä paitsi ne ihmiset jotka eivät hyväksy kaikkea mitä me oikeamieliset hyväksymme. Tosi hyväksyväistä. Suvaitsevaista kerta kaikkiaan. Suvaita on muuten sananakin jo ihan pösilö, sehän tarkoittaa että joku on jotenkin epämiellyttävää mutta sitten sitä ”suvaitaan”, siedetään se epämiellyttävä asia.

Lily Allen (ja RKP ja Vihreät enimmäkseen) eivät siis oikeasti ole suvaitsevaisia vaan umpimielisiä törppöjä jotka eivät kykene älylliseen keskusteluun kun on kyse asiasta jota pitää ”suvaita”: Homous,  maahanmuuttopolitiikka, kaikki maahanmuuttajat, miehet, valkoiset heteromiehet, miesten tasa-arvo jne, jne, jne….

Minä olen NIIIN paljon parempi ihminen kuin Lily Allen. Minusta, kuten olen jo maininnut, on ihan sama kuka panee ketä kunhan kaikki pantavat ovat tyytyväisiä, enkä hyväksy homojen oikeuksien polkemista. Silti, jos joku tulee sanomaan minulle että kaikki homot pitäisi kaasuttaa, en toivota sanojaa helevettihin vaan kysyn että miksi.

Jos joku tulee sanomaan minulle että kaikki maahanmuuttajat pitäisi toimittaa Suomesta pois ja rajat sulkea, niin en sano etät hornan tuuttihin siitä näköpiiristäni vaan ensin kysyn että miksi ja sitten että minne.

Jos joku julistaa että Suomeen pitää ottaa mahdollisimman paljon maahanmuuttajia niin en sano että haistappa vittu vaan kysyn että miksi?

Katsokaas, sitä kasvaa kun juttelee ihmisten kanssa jotka ovat eri mieltä kuin itse. Ja katsokaas, järkevä ihminen pystyy keskustelemaan johdonmukaisesti asioista, jotka ovat epämiellyttäviä ja ihmisten kanssa jotka ovat eri mieltä kuin itse.

Advertisement

3 Responses to “Lily Allen, tuo umpimielinen tunteiden tulkki”

 1. S

  Mukava lukea näitä sun kirjoituksia. Mun mielestä paljon asiaa, rehellisesti ja ihanan suorasti ja selkeästi.. Ja pääseehän tässä kurkistamaan sun ajatuksiin mitä ei muuten ehi tai tuu juteltua.

 2. Anti

  Ihan fiksuja huomioita. Nyt olisi kuitenkin hyvä muistaa se peruslähtökohta että henkilö jonka ajatuksista kappale kertoo voi olla joku aivan muu kuin itse laulun esittäjä Allen. On klassinen virhe sekoittaa esimerkiksi runon kirjoittaja runon puhujaan. On aivan totta että sanat käsittelevät yhteiskunnassa valloillaan olevaa tekopyhyyttä, mutta ei ole oikeutettua teilata näitä ongelmia musiikin kautta käsittelevää taiteilijaa tuntematta tarkemmin hänen omia mielipiteitään.

 3. Arktinen Haapa

  Hyvä Anti, olet aivan oikeassa. Unohdin tarkistaa kuka renkutuksen on sanoittanut. Kuitenkin jos olisin itse laulisti niin en suostuisi esittämään mitä tahansa sanoituksia ihan sen takia, että ihmisille tuppaa käymään niin kuin minulle kävi, eli sanat henkilöityvät laulun esittäjään.

  Nyt kun tarkistin, niin Allen on ollut mukana lauluntekemisessä tittelilla ”songwriter”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s