Vihanen Haapa lauhtuu

No nythän tästä soppa syntyi. Viittaan kirjotukseen minkä luettuaan kaverini sanoi ”sua vissin vähän nyppi”. No nyppi joo. Nyt on tapahtunut uusia käänteitä, mitkä osottaa, että tämä ”änkyräimaami” ei ole kovin fiksu…

Seuraavat otokset on Aamulehdestä
3.4. klo 7.07: ”muisti väärin, tyttö oli 16, ei 14”. Kysyttäessä että onko imaamin mielestä silti 14-vuotias ja nuorempi kypsä naimisiin, hän vastaa: ”Tämän päivän jälkeen en ole siitä ollenkaan varma. Vedän sanani pois.”.
Imaami siis perustaa näkemyksensä ihmisen kypsyydestä siihen, minkälaista palautetta hän saa. Tämän ensimmäisen uutisen jälkeen nimittäin on kuulema palautetta satanut ovista ja ikkunoista.

3.4. klo 11.04: ”ei itse menisi naimisiin alle kolmikymppisen kanssa. ”Libanonilaislähtöinen Khadr pitää parikymppistäkin lapsena, mutta ymmärtää, että 13-vuotias tyttö voisi olla kypsä avioliittoon.” ööööö… olen sanaton. Että kakskymppinen on vauva, mut 13-vuotias, ok. Ilmeisesti imaamin lähipiirissä tapahtuu paljon taantumista. Jokin perinnöllinen sairaus, kenties?

3.4. klo 15.25 siteerattiin HBL:n juttua jossa Khodr sanoi: ”Miksi ei 13 olisi hyvä avioitumisikä, jos henkilö kuuluu kulttuuriin, jossa käytäntö on sellainen? Täällä voidaan mennä sänkyyn senikäisenä. Silloin on parempi olla naimisissa, jolloin suhteessa on vastuunottaja, jos tuloksen on esimerkiksi lapsi”. Eli siis nyt on ok mennä naimisiin, jotta on vastuunkantaja, jos tulee vaikka lapsi? Sillälailla! Eiköhän molempien osapuolien pitäisi olla vastuunkantajana tilanteessa josta tuloksena voilla olla lapsi. Eli minun mielestä jos meinaat sänkyyn hypätä niin mietipä oletko valmis kantamaan vastuun seurauksista. Jos et, niin elä hyppää. Imaamihan ei ole tätä mieltä, vaan hänen mielestään on ok pökkiä alaikäistä kypsymätöntä ihmistä, kunhan sitten kantaa vastuun seuraksista. Kun se alaikäinen kypsymätön ei siihen pysty.
Lisäksi Khodr sanoo että ”Nämä ajatukset eivät vastaa sitä kulttuuria ja niitä arvoja, joita suomalaisilla tai länsimaisilla on. Mutta täytyy osata ymmärtää, että toisissa maissa on muita arvoja ja tapoja.”. Niin… olisikohan sinunkin, hyvä imaami Khodr, aika ymmärtää että nyt ollaan Suomessa ja täällä on suomalaiset ja länsimaiset tavat ja arvot.

Ja viimeisenä paras:
3.4. klo 15.42: Islamilainen yhdyskunta teki tutkintapyynnön imaami Chebab Khodrista. Voi hyvää päivää. Hyvä että tutkintapyyntö tehtiin koska tuon partasuun sanomiset menee ei niin vähääkään överiksi. Sen voin kuitenkin sanoa että käsittääkseni tutkintapyyntöä EI tehnyt islamilainen yhdyskunta vaan ihan joku muu. Aamulehti sanoo että tutkintapyynnössä pyydetään tutkimaan onko Khodr ”syyllistynyt rikoksiin antamassaan lehtihaastattelussa ja laiminlyönyt lastensuojeluilmoituksen tekemisen toimiessaan uskonnollisen yhdyskunnan työntekijänä ja saatuaan työssään tietoa alaikäisten lasten kehitystä vaarantavista olosuhteista”. Eli siis ne vaarantavat olosuhteet on sitä että naitetaan 14-vuotias. Jos joku ei niiku tajunnu.
Lisäksi tutkintapyynnössä todetaan että ”Mielestäni hän näin toimien kehottaa julkisesti rikokseen, tässä tapauksessa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön”. Asiallista, sanoisin. Minusta on. Mutta minä en olekaan lainoppinut.

Mielenkiinnolla odotan että mitä tästä seuraa. Ja sitä että koska muut lehdet heräävät uutisoimaan tästä sopasta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s