Punkkua!

Punkkuhan on hyvää. Nyt siitä on löydetty lisää terveysvaikutuksia! Northumbrian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on todettu, että jos juo punkkua, niin järki lentää 😀

Järjen liitoa edesauttaa resveratrol-niminen aine, jota on rypäleen kuorissa. Sitä on myös vadelmissa, mustikoissa, karpaloissa ja maapähkinöissä. Aine avaa verisuonia ja kiihdyttää aivojen verenkiertoa. Harmikseni resveratrolia ei voi olla valkkarissa, koska valkkaria tehdessä rypäleen kuoret on poistettu prosessista ja tämä aine on nimenomaan rypäleen kuorissa. Tykkään kyllä valkkarista enemmän kuin punkusta, mutta pitää vissin alkaa opetteleen tykkään punkusta enemmän.

Että juokaapa punkkua! Jos punkkupäänsärky vaivaa, niin PÄÄTTÄKÄÄ, että ei vaivaa. Itse tutkin asiaa – että mistähän se punkkupäänsärky voisi johtua – enkä löytänyt yhtään syytä mistä se voisi johtua. Sitä ei siis voi olla, joten päätin että mun päätähän ei yhet punkut särje. Eikä ole sen jälkeen särkenyt 😀

Punkku sopii mainiosti myös hirviruokien kanssa, joten tehkääpä vaikka käristystä ja nauttikaa punkkua sen kanssa. Lisätkää vielä käristykseen karpalohilloa niin johan on resveratrolit kohallaan. Vaikka känni onkin kiva, niin suosittelen silti nauttimaan punkkua (ja käristystäkin, vaikka sekin on kiva) kohtuudella!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s