Uusi liikuntasuositus

Aluks: WordPress tekee jotain statistiikkaa ja nyt on tämmönen ”Blogs of the day; growing blogs” -lista saatavilla ja mie oon sijalla 81. En tajuu. Ja päiväys oli Feb 9th 09. Että blogs of the day indeed.

No  niin asiaan. Hs.fi ilmoittaa, että UKK-instituutti on antanut uuden liikuntasuosituksen. Nyt pitäisi kuulkaa harjoitella lihaskuntoa 2 kertaa viikossa vähintään puoli tuntia kerrallaan. Syynä on se, että lihasharjoittelun on huomattu ehkäisevän tehokkaasti eri sairauksia. IHANKO TOTTA??? Että lihaksilla olisi  jotain tekoa esimerkiksi liikuntaelinsairauksien kanssa? EN USKO!!!

Tuo puoli tuntia kerrallaan kuulostaa naurettavalta. Itsehän vietän salilla noin suurinpiirtein 60 minuuttia kaksi kertaa viikossa. Tähän tuntiin sisältyy kaikki: alkulämmittely, supersarjalla koko kroppa rääkkiin sekä loppuvenyttely. PITÄISI kuulema tohon venyttelyn eteen vielä tehdä loppulämmittelu tjsp mutta en ole kokenut tarpeelliseksi.

No nyt joku ihmettelee että puoli tuntia tai tunti, eikö se ole ihan sama? Ja jos tuntiin sisältyy venyttelyt ynnä muut hörhöilyt niin eikö sitä puntin nostoa tule vähintään se puoli tuntia 2:sti viikossa? No tulee, mutta se puoli tuntia (reilu, itseasiassa) on aktiivista reeniä. En pidä taukoa ollenkaan, vaan hypin laitteesta toiseen niin että jos ensin harjoitan hauista, niin teen kaikki muut 12 liikettä sen hauiksen jälkeen jolloin se hauis saa levätä. Sen jälkeen menen uudestaan tekemään sen hauisharjoituksen.

No eihän tässäkään ole mitään ihmeellistä. Mutta siinä on, että kun olen katsonut ihmisiä siellä punttisalilla, niin suurin osa heiluttelee painoja (=liian pienet painot) tai istuu paikallaan 2 minuuttia joka repäisyn jälkeen (=tauko jolloin lihas lepää) tai soittaa suutaan kaverin kanssa. Jos punttisalilla siis viettää vaikkapa sen saman reilu puoli tuntia mitä mie siellä pakerran, tekee yhen sarjan jonka tekeminen kestää vaikka 20 sek (eli vaikka 15 kyykkyä), istuu paikallaan 2 minuuttia että kyykkylihakset saa levätä ennen kuin tekee uudestaan sen 20 sekunnin suorituksen, niin laskekaapa että kuinka kauan sitä lihasharjoittelua tulee viikossa. Riippuu tietysti liikkeiden määrästä, mutta kyllä siitä salillaoloajasta tulee ihan hiton pitkä jos meinaa koko ropan reenata, niin pitkä että ”nykyajan hektinen elämänmeno” ei anna siihen myöten. Luulisin. No, ehkä joillaki antaa.

No, UKK-instituutti puhuikin että ”2 x vkossa, kerrallaan puoli tuntia”. Oletan että tähän eivät tauot kuulu tähän puoleen tuntiin.

Tästäpä päästäänkiin siihen salikäyttäytymiseen. Tyypit  hei, sen tauotuksen voi tehä muualla kuin siinä laitteessa istuen! Joku toinen voisi tehdä sillä laitteella jotain sillä aikaa kun kulutat ahterillasi jotain muuta paikkaa! Toisekseen, miksi salilla pitää aina joku vehje huutaa? Ymmärrän että halutaan kuunnella musiikkia, mutta jos salilla on yhtä aikaa hiphoppari, kansantanssija ja hevari, niin luuletteko että mikään musiikki on sellaista joka miellyttää näitä kaikkia kolmea? Monesti vielä huutaa musiikkilaite ja televisio. En tajuu. Jos haluatte sitä muzaa kuunnella niin kuunnelkaa sitä kuulisti omasta iPodista. Tai hei, meillä on sellaisia laitteita mitä sanotaan matkapuhelimiksi. Nämä laitteet sisältävät usein musiikkisoittimen ja myyntipakkauksen mukana tulee silloin kyllä korvakuulokkeetkin. Mitäs jos kuuntelisit sitä omanmakuista musiikkia sillä kännykälläs??? Ja miksi niiden audiovehkeiden pitää HUUTAA?

Laitteet jätetään siihen kuntoon missä ne oli kun ne otettiin käyttöön. Sillä salilla missä käyn, yksi keski-ikäinen mies tekee stepperillä ihan hirveetä rääkkiä, hikoaa kuin laiha sika ja roiskii sitä hikeä ymppäri ämpäri. No ei siinä mitään, mutta arvatkaapa siivoaako se niitä lammikoita pois kun lähtee siitä stepperistä? No ei. Kiva mennä siihen (jos tarvii stepata, mun ei tarvi) ko koko vehje ja lattia sen ympäri ihan hikisenä ja märkänä. Sen lisäksi että se on epämiellyttävää niin se on vaarallista. Vesi on lubrikantti.

Luojan kiitos kukaan ei ole vielä tullut kertoon mulle miten mun pitää treenini tehdä (vrt esim tauot). Se tästä vielä puuttuis. Ja onneksi ko salilla on fiksuakin porukkaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s