Ennustaja

Posted On 20.03.2009

Filed under Hörhöily, I lovez

Comments Dropped leave a response

Minulle on monta kertaa käynyt niin, että minä aivan välttämättä haluan jotakin, mutta sitä nimenomaista asiaa ei löydy mistään. Sitten odotan puoli vuotta tai vuoden tai jopa kolme, niin kylläpä on juuri sellaisia asioita pilvin pimein markkinoilla. Esimerkkejä seuraa… tässä on kokemuksia 15 vuoden ajalta joten elkää ihmetelkö kellohameita ym.

Halusin tummansinisen täyspitkän täyskellohameen. Ei ole. Ei missään. Tein itse. Meni vähän aikaa ja jopa rupesi löytymään.

Halusin farkkuhaalarit. Ei ole missään. Tein itse. No kohta taas löytyi.

Halusin joulunpunaiset täyspitkät verhot, sellaiset joiden puna kääntyy vähän siniseen, ei oranssiin. Kankaan piti olla yksinkertaista, ei mitään kuosiin kudottuja kuvioita ja todellakin yksiväristä. Tätä kangasta metsästettiin kissojen ja koirien kanssa 3 eri kaupungista. No viimein löytyi Ikeasta Espoosta.

Korkeakorkoiset puukengät.
Swedish Hasbeens
Katselin niitä 3 vuotta sitten Barcelonassa, mutta en löytänyt sopivia. No nyt niitä tursuaa joka paikasta. Mm Kemikaalicocktailin Noora bloggaa niistä, niitä on Bronxin kevään mallistossa, Schollin mallistossa jne. No silloin en ostanut korkeakorkoisia mutta ostin puukengät kuitenkin. Ne on olleet kivat.
Noora muuten on Miltton Showroomissa tänä viikonloppuna Eco Stylist kilpailun finaalissa. Hänen sanansa muodin suhteen siis ilmeisesti painaa jonkun verran.

Pyöreäkärkiset korkeakorkoiset kengät oli haaveena pari-kolme vuotta sitten. Silloin sorruin viimeisen kerran kompromissiin. Mun kengissä piti olla hiukan paksumpi mutta muotoiltu korko, ei piikkikorko, sekä hiukan paksumpi pohja. No tuli piikkikorko ja lättypohja. Paljonpa olenkin niitä kenkiä käyttänyt… No joka tapauksessa, ennen kuin tein tuon kompromissiostoksen, kävin yhdessä jos toisessa kaupassa etsimässä Kenkiä. Yhdessä kaupassa mulle jopa sanottiin että ”se pyöreäkärkisyys on itse asiassa menossa jo hikan muodista pois”. Mun ilme myyjälle oli että O_o. No siitä kaupasta en ostanut mitään… Vuosi sitten löysin Kenkäfriikistä The Kengät. Ne on ihanat. Niissä on platoo-pohja, kauniisti siroksi muotoiltu paksumpi korko ja ne on mustaa mokkanahkaa. Ne on mun aarteet ja niitä käytetään vain erikoistilaisuuksissa.

Hulmuava pitkä mekko esimerkiksi sifongista vuosi sitten. En osannut tehdä enkä jaksanut opetella. Lisäksi olin siinä uskossa että paljon hulmuavaa+leviä perse=vielä leviämpi perse. No nyt Marimekko repäisi.

Huolimatta pyrssin koosta taidan varastaa mallin, ryhdistäytyä ja tehdä syvänpunaisen kappaleen itselleni.

Viime syksynä hain punaisia kynttilälyhtyjä parvekkeelleni. Mistään ei löytynyt YHTÄÄN kelvollisen näköistä lyhtyä ja yleisesti ottaen kaikenlaisia roikkulyhtyjä oli tosi vähän tarjolla. Ehdin jopa tilata lyhdyt lasinpuhaltajalta joka ei kyllä ikinä toimittanut tilausta. Muurlan lasi oli käsitykseni mukaan juuri lopettanut punaisen Jääpuikon valmistamisen, harmitti vietävästi. Niitä ei löytynyt kaupoista eikö verkkokaupasta. Ihmeellistä kyllä on, että niitä yhä näkyy Muurlan Lasin verkkosivuilla.
Onnekseni neuvokas siskoni löysi niitä kokonaista 7 kappaletta (ensin 2, myöhemmin 5). Puoli vuotta myöhemmin joka kauppa tursusi kaikennäköisiä kynttilälyhtyjä. Luulisi että syksyn pimeneviin iltoihin juuri kannattaa myydä kynttilätuotteita, mutta ilmeisesti luulisin väärin…

Viimeksi kuukausi sitten hain jykeviä isoja viinilaseja. Siis isoja, tilavuus vähintään puoli litraa. Ei ole, on loppu. Helluni sanoi näsäviisaasti ”odotas nyt puoli vuotta”. Heehee. Sillä kertaa isoja viinilaseja ihme kyllä löytyi, mutta ne eivät ole NIIN jykeviä kuin halusin. No ehkä TÄMÄ oli sitten se viimeinen kompromissi. Lasit maksoivat 9e/6kpl joten jos tulee tappelu niin näitä saa sitten heitellä. Ehkä tämä on sitten suotava kompromissi.

Olen siis jonkin sortin ennustaja trendien ja sensellaisen suhteen. Se ei ole kivaa, koska olen niin paljon aikaani edellä. Toisaalta se on kivaa, koska silloin tällöin voi myhäillä että ”minä vuosi sitten….”.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s