Geeniterapiaa

Nyt tuli sellainen juttu eteen että olin ihan öönä. Lainaan nyt suoraan Kauneus&Terveys -lehden numeroa 3/2009. Tämä ei ole mainos, vaan tämä on juttu Kauneus nyt -palstalla:

Enää ei voi syyttää edes geenejä

Lancômen uutuus Génifique on nuorekkuutta aktivoiva tiiviste, jonka luvataan vaikuttavan geeneihin. Tiiviste aktivoi niiden geenien toimintaa, jotka tehostavat nuorelle iholle tyypillisten proteiinien tuotantoa, ja ihosta tulee nuorekkaampi. Yli kolmekymppisille sopivaa tiivistettä käytetään seerumin ja voiteen alla”

Ensinnäkin, tuolla on pilkku yhdessä kohtaa ennen ja-sanaa.

Toiseksi, siis MITÄ VITTUA??? Voide joka vaikuttaa geeneihin? Eikö semmoisen aineen pitäisi olla jossain ihan muualla kuin kosmetiikkahyllyssä? Lancômen USA:n nettisivuilla kerrotaan että

  • 7 kansainvälistä patenttia
  • Ensimmäisenä proteiinitestaus ihonhoitoon
  • 10 vuotta tutkimusta
  • 4400 geeniä analysoitu
  • 1300 proteiinia analysoitu
  • Stimuloi nuoruusproteiinin tuotantoa

Tosi hienolta kuulostaa, mutta haloo, voide joka vaikuttaa geeneihin? Voiteet ei edes SAA vaikuttaa kuin ihon pintakerrokseen, muuten ne on lääkkeitä (vissin EU:ssa ainakin), saati että ne vaikuttais ihan geeneihin. No ehkä tämä voide vaikuttaa ihon pintakerroksen -joka on muuten kuollutta solukkoa – geeneihin. Herää vaan kysymys tästäkin että miksi siihen kuolleeseen soluun pitää vaikuttaa kun se kuitenkin kuoritaan pois?

Kolmanneksi, se toimittaja, joka jutun kirjoitti – näytti olevan Kaisa Hatakka-Huhtala – taisi luulla että Kauneus&Terveys-lehden lukijat on kaikki ihan pönttöjä, että tällainen menee läpi. Väärin, ainakin yksi pöntötön löytyy TÄÄLTÄ _O/ Voihan tietysti olla että toimittaja itse uskoo kaiken ja suoltaa vaan läpi mitä käsketään. Nyt on käsketty uskoa geeniterapiaan. En tiiä pitäskö itkiä vai nauraa.

Neljänneksi, huomioikaa, että tätä geeneihin vaikuttavaa ihmetiivistettä käytetään seerumin JA voiteen alla! Montako kerrosta erilaisia aineita pitää naamaan laittaa yhteensä? Tässä on kolme, jos hieno nainen vielä meikkaa niin siinä tulee helposti 3 lisää. Laskekaapa siitä, dudet ja dudettet!

Tämä dudette ei nyt kuitenkaan aio ostaa geeniterapiaa, vaan rypistyä arvokkaasti ja luonnollisesti. Mitä ei tavan ihovoide ja aurinkosuojakerroin estä, se tulkoon.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s