Söin kanaa!

Ostin ennen joulua kananpojan. Kyllä, luit oikein. Olen aikaisemmin paatostanut siitä että en syö broileria, mutta tämä olikin kananpoika eikä broileri. Se oli kasvanut vampulalaisella tilalla ja oli ns eettinen kananpoika. Tai sellaisena se mulle myytiin Vanhassa kauppahallissa.

Eettinen kananpoika on laihempi kuin broileri. Koipireisi oli varmaan kolmasosa siitä mitä marketit myy ”kanan koipireitenä”, ne on näitä pikapaisutettuja broileririepuja. Semmoisia en osta. Tämä yksilö – jonka paketin päällä luki kevätkananpoika – painoi 880g ja maksoi 14 euroa. Hiton kallista jos on tottunut broileririepuihin. Eettiset kananpojat kasvavat pienemmissä ryhmissä ja hitaammin. Ne eivät ole luomua, ainakaan nämä kevätkananpojat.

Paistoin kananpojan kokonaisena vuoassa uunissa. Pintaan laitoin suolaa, pippuria, voita, rakuunaa, basilikaa ja paprikajauhetta. Lintu oli uunissa n 1h 15 min. Liha oli niin kypsää että se irtoili melkein itsestään luusta. Maku oli hurmaava! En tiedä johtuuko se kanan paremmasta mielestä (kana voi tässä viitata Haapaan tai siihen syötyyn lintuun ; ) vai siitä että en ole syönyt broileria yli vuoteen (muistaakseni). Ihan hiton hyvä lintu oli ja jos eettistä kananpoikaa kerran saa, niin voin kyllä maksaa siitä enemmän kuin broileririevuista. Mutta en minä sitä joka päivä ala syömään, se on erikoisruoka. Tämän kerran tein arkena kun oli eka kerta, että jos ois menny pilalle niin ei ois niin harmittanut kuin vaikka jos sunnuntaipäivällinen ois menny reisille.

Tästä 880 gramman lintusesta on nyt syönyt 2 ihmistä ja sitä on vielä jäljellä ainakin kahteen annokseen, joten kun lasketaan lihan annoshintaa niin ei se NIIN kova ole. 14/4 ~ 3.5e. Lisäksi rehuja ja riisiä jos haluaa. Meillä oli nyt sekä rehuja että riisiä, koska riisiä on vielä vissin 2 pakettia, tummaa ja vaaleaa. Niiden jälkeen siirrymme ekologisempaan vaihtoehtoon – tiesittehän että riisin ekologinen jalanjälki on ihan hirvittävän kokoinen. Vaihtoehtona on villiriisi joka ei olekaan riisi vaan heinäkasvin siemen. Pitää tutkia kuinka ekologista se sitten on.

Jos haluatte maailmantuhoaja-aterian, niin syökää nautaa, riisiä ja kaukaa tuotuja kasviksia.

Mutta kananpoika! AH! Ihanaa! Ei kannata tehdä huonoa ruokaa 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s