Paljon melua tyhjästä

Viime viikolla julkisuuteen nousi naamakirjan ryhmä nimeltä ”Autetaan somali-ystävämme takaisin kotiin”. Vilkaisin ryhmää, sinne oli tullut joku Jenni juttelemaan ja hän kyseenalaisti aika rankasti ryhmäläisten ”tiedot” ja mielipiteet. Jenni pesi muut ryhmäläiset 6-0, koska hän osasi perusteella ja kyseenalaistaa. Kun muut ”keskustelijat” eivät osanneet vastata, teksti oli tyyliä ”no et sinäkään ole munaa saanu vähään aikaan”, ”mene huora venäjälle”, ”jos ei hommat muutu niin annetaan ryhmästä kikpannia”. Että näin. Ja oikeinkirjoitus – ei ole, on loppu. Paitsi Jennillä.

Ryhmä itsessään on tökerö rasistiryhmä, ainakin sen perusteella mitä siellä jutellaan – tyyliin ”nokikepit” – ja tämä törky on yritetty peittää vielä tökerömmin tällaisen mukaystävällisen nimen alle. Ei vittu (antex kirosana mut nyt oikiasti vituttaa), tämmöset tampiot vie kokonaan pohjan siltä mitä minäkin kannatan, eli hallittu maahanmuutto. Nyt se näyttää menevän rouva Thorsin toimesta hallitsemattomaksi ja se ei ole hyvä. Halaamalla ei maailmaa pelasteta, ei edes Suomea.

Sen lisäksi että naamakirjan ryhmä on tökerö rasistiryhmä, ne kaikki jäsenet (paitsi Jenni) tuntuivat olevan juntteja. Ei mitään keskustelukykyä, ei mitään päättelykykyä, yksikin sanoi kirjallisesti annettua kommenttia artikulaatioksi… Lisäksi ihmetyttää juuri tämä että jos keskustelija1 ei ole samaa mieltä eikä keskustelija2 osaa perustella omaa mielipidettään niin keskustelija2 alkaa mollata, menee henkilökohtaisuuksiin ja alkaa haistatella. Tuli ihan taannoinen Pressiklubi mieleen, mutta toisinpäin.

Sama ilmiö esiintyy Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjassa. Siellä tosin näyttää olevan enemmän ”fiksua” kirjoittelijaa, mutta on sielläkin näitä juntteja. Kaikki ”neekerit” on pahasta, jos olet eri mieltä kuin minä, olet väärää mieltä jne. Ja nämä samat jullikat vatvoo ”suvaitsevien” (eli niiden jotka puolustavat maahanmuuttoa tai kyseenalaistavat maahanmuuttokriittisten mielipiteet) suvaitsemattomuutta. Itse syyllistyvät samaan. Scriptan vieraskirjassa on myös ”toisen puolen” eli avoimen maahamuuton puolustajat -porukan trollaajia, eikä niidenkään kommentit kyllä mitään järjen riemuvoittoja ole….

Nyt näyttää siltä että tästä asiasta ei kertakaikkiaan voida jutella asiallisesti, missään. Jos halukkuutta asialliseen keskusteluun on, niin nämä pösilöt umpimieliset juntit pilaa koko homman. Pösilöjä umpimielisiä juntteja esiintyy molemmin puolin. Niinpä asiasta ei voi keskustella ainakaan verkossa avoimesti. Ehkä suljetussa ryhmässä. Itse olen keskustellut kavereideni kanssa ihan livenä. He eivät välttämättä ole samaa mieltä kanssani tai hyväksy kantojani mutta he kuuntelevat, kyseenalaistavat, perustelevat oman kantansa, toisinsanoen keskustelevat.

Ei tätä vellomista seuratessa tiedä pitäskö itkeä vai huutonauraa vai molempia yhtäaikaa. Mutta hei, jos näiden ”kriittisten” taso on kerran tuo, niin enpä rasisminvastustajana olisi huolissani. Ne on kaikki takuuvarmasti sellaisia ihmisiä jotka eivät tee itse asioille mitään muuta kuin liittyvät johonkin naamakirjaryhmään. Eikä heillä kyllä näytä olevan kykyäkään tehdä asialle mitään konkreettista – kuten alkaa poliittisesti aktiiviseksi – ainakaan kirjallisen ulosannin perusteella. Pelottaa vaan se, että nämä ”kriittiset”, jotka vaan aukovat päätään, saattavat olla sellaisia tyyppejä että kun verbaalinen tai kirjallinen ulosanti hiipuu – eli aika pian – alkaa nyrkki heilua. Tai kirves tai vasara. Ei se sekään ole hyvä.

Miksi muuten kaikki näissä ryhmissä ja vieraskirjoissa vannovat äänestävänsä seuraavissa vaaleissa Halla-ahoa? On niitä muitakin kriittisiä ihmisiä joilla riittää kykyä ja halua tehdä asioille jotain. Esimerkiksi Maria Lohela vaikuttaa ihan järkevältä. En toki ole tavannut häntä henkilökohtaisesti, seuraan vain hänen blogiaan. Kumpikaan, Halla-aho tai Lohela ei toistaiseksi kai ole eurovaalien ehdokkaana joten eipä äänestetä heitä. Siis toistaiseksi.

Ai niin, vielä yksi juttu. Ottakaapa huomioon että Suomessa on sallittua olla rasisti mieleltään. Suomessa on ajattelun- ja sananvapaus kunhan ei loukkaa tai kiihota tjsp. Silloinkun rasismi siirtyy tekoihin, se on lainvastaista. Niin että jos joku halua möyhytä että somalit pois Suomesta koska sitä ja tätä ja Suomella menee huonosti, niin kyllä se saa niin tehdä. Kunhan ei ”kiihota kansanryhmää vastaan” tai loukkaa kenenkään kunniaa.. Lisäksi tiedeyhteisö alkaa olla sitä mieltä että rotuja ei ole. Jos ei ole rotuja, ei voi olla rasismiakaan (rotuun perustuvaa syrjintää). Voi olla vain syrjintää joka perustuu johonkin, esim ihonväriin, siihen mitä värkkejä on jalkojen välissä, uskontoon ja niin pois päin. Kyl te tiätte. Tiätte senkin että minkäänlainen syrjintä ei ole hyväksyttävää.

Advertisement

One Response to “Paljon melua tyhjästä”

  1. Antti J.

    Tämä Jenni onnistui aika hyvin paljastamaan minkälaisia juippeja nämä Somalit kotiin -ryhmän aktiivit ja perustajat on.

    Hauskintahan siinä ryhmässä on se, että siellä ihmiset heittää ihan urpoa rasistiläppää omalla nimellään ja kuvallaan. Jotenkin se on ymmärrettävämpää (vaikkakaan ei hyväksyttävää) nimimerkin takaa jossain Suoli24-palstalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s