Kiireettömiä parabeenejä

Eilen lopsahti postiluukusta uusi Kauneus&Terveys -lehti. Hyvää tässä lehdessä on esimerkiksi se, että lehdessä on oma Luonnonkauneus NYT -palsta, jossa esitellään luonnonmukaisia kosmetikkasarjoja.

Huonoa lehdessä on se, että – kuten yksi lukija kommentoikin palautepalstalla – huolimatta nimestään, tämäkin lehti keskittyi tammikuussa laihdutuskuureihin. Kauneys ja terveys eivät ole laihuutta tai laihduttamista DUH. Tässä numerossa oli huonoa se, millä sävyllä puhuttiin elämänmuutoksesta. Ihmiset hehkuttaa että ”ennen tätä en tiennyt mistä jäin paitsi, tää on mun juttu”, ja kaikki nämä ihmiset on kokeneet oikeasti radikaalin muutoksen. Osa muutoksista on itseaiheutettua (uusi työpaikka jne) ja osa sairauden (nainen sai aivoverenkierron häiriön). Nämä ”heräämiset” – mistä ne sitten johtuivatkaan, ovat muuttaneet ihmisten elämiä ja nyt, kaiken muutoksen jälkeen heillä ei ole enää kiire, he ovat siinä lokerossa mihin tuntevat kuuluvansa, heillä on hyvä olla. Ihan hyvä heille.

Lehden teemana oli siis KIIREETTÖMYYS. Voiko olla mahdollista että tavallinen, koulutettu ihminen, joka on tavallisissa toimistotöissä, ei koe kiirettä ja on tässä lokerossaan ihan onnellinen? Entä jos kokeekin kiirettä eikä ole onnellinen, ainako siihen tarvii hurjaa elämänmuutosta kuten koodarista joogiksi, sain aivohalvauksen ja valaistuin tai muuta yhtä radikaalia? Voisiko olla että kiireettömyys ei johdukaan ”oravanpyörästä”, niistä töistä mitä on, siitä paikasta missä asuu, vaan ihan omasta päästä? Minusta kiire on asenneongelma. Ollaan niin korvaamattomia, pitää olla tehokas, pakko tehdä ylitöitä, pitää urheilla, pitää tehdä sitä ja tätä. Minusta onnellisuus on myös asenneongelma. Onnellinen voi olla vaikka ei olekaan kutsumusammatissaan tai asu siellä missä haluaisi asua.

Minä olen koulutettu, tavallisissa toimistotöissä ja minulla ei ole koskaan kiire. Olen myös suhteellisen onnellinen vaikka en asu siellä missä haluaisin. Minulla on asenne.

Huvittavinta tässä lehdessä olivat mainokset. Tai no erityisesti yksi. Maybelline-meikkifirma mainosti uutta meikkivoidetta sanoilla ”uusi Pure Mineral nestemäinen meikkivoide” ja ”kaikki mitä meikiltä toivot – eikä mitään ylimääräistä”. Mainoksessa oli pieni näytepussi ja minä heti INCIä lukemaan. INCI sanoi että Aqua/water, cyclopentasiloxane, dimethicone, ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, isotridecyl, isononanoate, peg-9 polydimethylsiloxyethyl dimethicone jnejne. Aineksia on yhteensä 24 ja 2 ainetta ”may contain”. 24. Sisältäen silikonijohdannaisia ja barabeenejä. Ja KAIKEN LISÄKSI tätä markkinoidaan mineraali-sanalla, joka yleensä liitetään luonnonmukaisuuteen ja siihen että aineita nyt vaan purkissa on kertakaikkiaan vähemmän.

Että ”KAIKKI MITÄ TOIVOT – EIKÄ MITÄÄN YLIMÄÄRÄÄISTÄ”. En kyllä tiennyt toivovani barabeenejä ja silikonia naamaani, kiitos vaan tiedosta. Joopa joo ja heippa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s