Pressiä rauhallisesti ja sivistyneesti

Posted On 07.02.2009

Filed under Maailmanparannus

Comments Dropped 6 responses

Katsoin eilen Pressiklubin. Niin teki moni muukin. Pressiklubi oli tällä(kin?) kertaa täysi farssi. Tuli mieleen Nina Mikkolan vaahtoaminen taannoisena lauantai-aamuna. En pystynyt katsomaan ohjelmaa kokonaan, koska tunsin niin syvää myötähäpeää keskustelijoiden takia.

Pressiklubin aihe oli ”eikö maahanmuutosta voida keskustella asiallisesti”. Esitetyn perusteella ei voida. Jussi Halla-aho, joka yritti pysyä rauhallisena – ja onnistui siinä parhaiten – joutui melko lailla Leif Salménin jyräämäksi. Salmén, joka keskittyi lähinnä Halla-ahon henkilöön eikä siis maahanmuuttokeskusteluun, toi keskusteluun mukaan Ruotsiin lähteneet suomalaiset sekä ihanan Amerikan. Siis tä? Onko se setä ollenkaan tajunnut että mistä tässä nyt YRITETÄÄN puhua?

Saska Snellman oli hiukan rauhallisempi kuin Salmén, mutta ei hänkään pysynyt aiheessa, eli maahanmuutossa. Tai siis siinä että voiko maahanmuutosta keskustella asiallisesti. Ei edelleenkään voi. Snellmanilla oli kuitenkin joitain hyviä kommentteja ja sentään yritystä. Metsään meni kuitenkin useamman kerran, esimerkiksi siinä että ”maahanmuutto on pienimpiä ongelmia Suomessa, koska maahanmuuttajia on vielä niin vähän”. Vai miten se meni. No joka tapauksessa maahanmuutto on siis pieni ongelma koska maahanmuuttajia on vähän. No entä jos niitä olisi paljon? Olisiko se silloin suuri ongelma?

Sitten Halla-aho. Ottaen huomioon silmille lentäneen paskan, Halla-aho hillitsi itsensä suhteellisen hyvin. Pari lipsahdusta tuli, esim ”ole sinä nyt hiljaa” tuli aika äkäisesti kun Salmén puhui päälle suu vaahdossa. Minua ihmetytti että miksi se Halla-aho jäi sinne sutdioon. Minä olisin pari kertaa ensin kysynyt että ettekö osaa sivistyneesti keskustella ihmisen kanssa joka on teidän kanssanne eri mieltä, että sivistyneeseen keskusteluun ei kuulu esimerkiksi päälle puhuminen. Kun tämä ei kuitenkaan olisi tehonnut, olisin todennut että katsotaanpa uudestaan sitten kun osaatte keskustella asiasta ettekä enää keskustele asian vierestä. Ja kävellyt ulos. Mutta täytyy sanoa että ihmeen hyvin se Halla-aho pysyi rauhallisena. En minä välttämättä olisi pysynyt.

Olen tässä tänä aamuna seurannut Halla-ahon blogin vieraskirjaa. Siellä nämä ”halla-aholaiset” ylistävät ”mestariaan” ”hienosta” suorituksesta. Öööö… Nämä ihmiset on ihan pihalla. Tuoko oli hieno suoritus? Haloo? Onko vähän laput silmillä? Ja siis koko tämä itseään ”halla-aholaiseksi” ja Halla-ahoa mestariksi kutsuminen. VÄHÄN NOLOA!

Minä en ole halla-aholainen, eikä Halla-aho ole mestarini. Minä olen Arktinen Haapa ja olen oma mestarini. Asia, mistä Halla-aho yrittää keskustella on kuitenkin tärkeä. Ei Suomi voi pelastaa maailmaa. Tästä asiasta pitää pystyä keskustelemaan asiallisesti. Jos maahanmuutto pelastaa Suomen, niin mitkä ovat ne keinot, joilla vältetään jo muissa maissa tapahtuneet ghettoutumiset ynnä muut negatiiviset maahanmuuttoon liittyvät ilmiöt? Miten nämä ihmiset joista nyt puhutaan (humanitäärisen maahanmuuton Suomeen tuomat ihmiset) pelastavat Suomen siltä uhkaavalta työvoimapulalta, kun suurin osa heistä ei kuitenkaan työllisty? Kertokaa mulle, avoimen maahanmuuttopolitiikan puolustajat, mie kuuntelen. Sitten voidaan keskustella. Rauhallisesti ja sivistyneesti.

Advertisement

6 Responses to “Pressiä rauhallisesti ja sivistyneesti”

 1. Spade

  No jaa. Kumpikin osapuoli, eli Halla-ahon kannattajat sekä vastustajat istuvat tiukasti juoksuhaudoissaan ja julistavat oman suosikkinsa voittaneen. Siltikin, niin kauan kun ”asiallinen keskustelu” tarkoittaa toisen osapuolen mielestä päälle mölisemistä ja keskustelun ohjaamista sivuraiteille, pidän tätä osapuolta ”hävinneenä.”

  Ihmisen leimaaminen rasistiksi ja natsiksi hipoo sitä paitsi kunnianloukkauksen rajaa, varsinkin kun mitään näyttöä siitä, että henkilö on sellainen, ei ole. Pohjat tässäkin veti YLE, joka puhui ”rotutohtorista.” Kertoo paljon suomalaisen journalismin tasosta.

 2. qwer

  Hyvä kirjoitus.

  Tosin ”halla-aholaiset” kutsuvat itseään huumorilla ”halla-aholaisiksi” – eräänlaisena reaktiona median keksimään ”halla-aholaisuus”-leimalle. Samoin ”Mestari” on median keksimä nimitys, josta ”halla-aholaiset” ovat huumorilla repineet sisäpiirivitsin.

  Itsekin tuen Halla-ahoa, mutten ole mikään sokea oppipoika. Opetan työkseni maisterinpapereilla toisenasteenkoulutuksessa, eli sivistyksen puolesta osaan kyllä häntä kyseenalaistaa. Lisäksi helluntailaisena en jaa moniakaan hänen näkemyksiään.

  Kaikesta tästä huolimatta haluan häntä tsempata ja tukea. Mies on tämän ajan sankareita, joka uskaltaa asettaa oman ja perheensä turvallisuuden uhatuksi saavuttaakseen jotain hienompaa yhteistä hyvää. Hän tekee jotain, mitä minä en missään nimessä uskaltaisi. Vaikkei hän kenties olekaan täydellinen, niin hän onnistuu kyllä tehtävässään – eli maahanmuuttokritiikin sallituksi saattamisessa. Tosin siihen tarvitaan meidän tukeamme…

 3. Turkkilainen tuumija

  Niin siis sitä Mestari-hömppää ei kannata ottaa ihan kamalan vakavasti.

 4. Mestari

  Se ”mestari” -nimitys on vitsi. Taitaa olla liian monimutkainen sinulle, mutta voin yrittää selittää. Valtamedia yleensä kuittaa netissä keskusteluiset vaahto suussa paasaaviksi rasisteiksi, jotka palvovat milloin mitäkin. Akateemiset tietysti hymähtävät kun heitä näin solvataan joten lisäävät vettä myllyyn ja kutsuvat Halla-Ahoa ”mestariksi”, jotta medialukutaidottomat toimittajat voisivat kirjoittaa lisää lapsellisia kolumnejaan Halla-Ahosta.

 5. Antti J.

  Olen ollut ymmärtävinäni että tämä Halla-ahon kutsuminen Mestariksi on jonkinlainen sisäpiirin vitsi joka alkoi siitä kun jossain oli ensin irvailtu että ”rasistit” pitävät Halla-ahoa mestarinaan. Tai jotain.

 6. Arktinen Haapa

  No duh, että ihan sisäpiirin vitsi? No se kai on IHAN liian monimutkaista tällaiselle pohojolan landepaukulle jolla ei ole edes minkäänlaista koulutusta tai sosiaalisia suhteita jotka auttaisivat ymmärtämään tällaisia sisäpiirin vitsien kaltaisia konsepteja. TÖÖT!

  On se silti noloa, vitsi tai ei. Lisäksi se ei mun mielestä edistä sitä mitä haetaan, eli asiallista keskustelua. Mut hei, sehän on vaan mun mielipide, ei siitä pidä hernettä nokkaan vetää. Olen edelleen sitä mieltä että Halla-ahon esille nostamat asiat ovat tärkeitä, vitsit ja nolous (johon siis hällä ei ole käsittääkseni mitään tekoa) ei sitä mihinkään muuta.

  Spade: Ihmisen saa vallitsevassa mediaympäristössä leimata rasistiksi jos hän kritisoi maahanmuuttopolitiikkaa (ei edes maahanmuuttajia). Se ei tunnu olevan mitenkään väärin. Surullista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s