Maailmankirjat

Nyt on maailmankirjat sekasin! Hesarin eilinen pääkirjoitus oli maahanmuuttokriittinen! Kirjoitus loppuu: ”Nyt on aika pysähtyä ja tehdä arvio Suomen turvapaikkapolitiikasta ja sen suhteesta läheisten maiden politiikkaan. Jos tätä linjanvetoa ja voimavarojen punnintaa ei tehdä nyt, tilanne on saattanut jo muutaman vuoden kuluttua karata käsistä.” Nii-i, pitäskö ihan oikeasti tehdä jotain.

Minua mietityttää aika lailla nämä nykymenot tällä saralla. Nyt kun joka päivä tulee uusia irtisanomisilmoituksia vaikkamistä firmasta, niin silti meille halutaan rajat auki. Maahanmuuttoa perustellaan ”uhkaavalla työvoimapulalla”. Niin varmaan, hoidettais nyt oma porukka töihin ensin. Maahanmuuttoministeriö ja -virkamiehet eivät voi toimia yksinään. Niiden pitää suhteuttaa toimintansa vallitseviin tilanteisiin. Meillä on nyt länkkäreissä, myös Suomessa aika paha tilanne, joten minä en todellakaan kaipaa tänne 6000 uutta työnhakijaa – mm tuossa Hesarin kirjoituksessa oli arvioitu että tänä vuonna maahamme saapuu 6000 turvapaikanhakijaa. Eikä se edes jää siihen, niiden perheet tulee kans.

No sitten tämä turvapaikanhakijahomma. Osa näistä matkustajista tulee Ruotsista ja Norjasta. Eikös joku EU:n sääntö ole se, että kun EU:n ulkopuolelta tulee ihminen joka hakee turvapaikkaa, niin se EU-maa mihin hän ensimmäisenä menee, käsittelee nämä ihmiset. Miten näitä tyyppejä sitten voi tulla Ruotsista? Ja miksi Suomi ottaa näitä ihmisiä vastaan? Eikö Suomen EU:n jäsenenä pitäisi noudattaa EU:n sääntöjä ja lähettää nämä ihmiset takaisin Ruotsiin, saman tien, jo rajalta? Jos näin on, niin ketä vastaan voin nostaa syytteen tästä
lainrikkomuksesta (jos se on lainrikkomus)?

Kuinka monta pakolaista Suomi ottaa tänä vuonna? Minun mielestä kaikki, jotka kokevat henkilökohtaista uhkaa tai muuten täyttävät YK:n pakolaismääritelmän, tervetuloa tänne vaan. Sillä ehdolla että sopeudutaan vallitseviin olosuhteisiin ja noudatetaan maan lakia sekä edes yritetään työllistyä – tervehtymisen jälkeen, jos tarvetta tervehtymiseen esimerkiksi rääkkäyksen jälkeen on. Meidän pakolaiskiintiö on joku 750/hlö/a eikä se ole paljon. Näihin lukisin sellaiset ihmiset kuin homot Iranissa (paitsi eihän niitä ole, niinhän se resitentti siellä sanoi). Minusta näitä oikeita pakolaisia voisi ottaa enemmänkin vuodessa.

No entä sitten nämä muut turvapaikanhakijat? Minusta on käsittämätöntä että ihmisiä tulee tänne Somaliasta, kun kuitenkin täällä asuvat somalit voivat käydä siellä lomalla. Miten sellaisesta paikasta, jossa voi käydä lomalla, VOI tulla turvapaikanhakijoita? Sitten kun he tänne tulevat, he valittavat että ”ei meillä ole edes televisiota täällä vastaanottokeskusksessa”. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta jos ihminen on paennut
kuolemanuhkaa ja mahdollisesti nähnyt säännönmukaista tappamista, se ei turvaan päästyään kitise television puutteesta.

Sitten minua ihmetyttää Astrid Thors. Eikö hän ole huomannut että tätä nykyä Suomen taloudellinen tilanne on tiukahko? Eikö hän tajua, että tämä esim Ruotsista tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen rikkoo sitä EU-juttua? Eikö hän ymmärrä että täällä pohjolassa ihmisen jalanjälki on isompi kuin jossain päiväntasaajan tienoilla? Tämän perusteella ilmastopoliittisesti ajatellen ihmisiä kannattaisi auttaa kriisikohtien lähialueella eikä roudata heitä tänne. Sillä lailla sitä paitsi voitaisiin auttaa useampia ihmisiä samalla rahalla. Eikö Astrid Thors halua auttaa mahdollisimman montaa ihmistä? Onko Astrid Thors rasisti tai joku muu syrjijä koska hän haluaa auttaa vain tiettyjä ihmisiä, niitä jotka tulevat Suomeen? Eikö Thors välitä niistä jotka jäävät sinne pakolaisleireille tai muualle ahdinkoon eivätkä pääse sieltä pois? Miksi nämä tänne tulevat, terveen näköiset televisiottomuudesta valittavat ovat arvokkaampia autettavia kuin ne jotka jäävät? No, oikeasti en tajua Thorsia ollenkaan. Minulla ei ole mitään hajua hänen tarkoitusperistään. Kaiken huipun lisäksi hän on kutsunut minua rasistiksi: ”maahanmuuttajien heikko työllistyminen johtuu suomalaisten rasistisuudesta”. Olen suomalainen, joten hän kutsui minua(kin, myös itseään) rasistiksi. Otan tämän loukkauksena. Voinko nostaa tästä syytteen Astrid Thorsia vastaan?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s