Väsymystä Kännissä

Posted On 30.01.2009

Filed under Hörhöily, Yhdys sana

Comments Dropped leave a response

Minua on viime aikoina väsyttänyt ihan tolkuttomasti. Olin kipeänä uuden vuoden aikoihin. Pelikunto palasi viikossa. Viime viikolla tauti palasi. En ole varma oliko kyseessä sama tauti mutta sairastuin siis taas. Maanantaina alkoi yskittämään, tiistaina yskitti vielä enemmän mutta kävelin kuitenkin töistä kotiin. Iltapäivällä alkoi kuume nousta ja keskellä yötä sitä oli jo 38.6. Se tuli kyllä kahessa päivässä sitten alas se lämpötila. Lauantaina oli hellun muutto mutta muuten olenkin ollut aika hiljaa paikallani. En ole käynyt nyt melkein kahteen viikkoon salilla tai lenkillä ja olo on sen mukainen. Keskiviikkona kävin pilatesta harjoittamassa mutta muuten olen makoillut. Nyt viikonloppuna on pakko päästä lenkille ja maanantaina salille, muuten hajoaa pää.

Mua on siis nyt koko tän vuoden väsyttänyt aivan älyttömästi. En tiä onko kyse noista taudeista vai liikkumattomuudesta vai molemmista. Kun menen töistä kotiin, olen jo ihan kuollut. Nukun kuitenkin kahdeksaa tuntia yössä, joten unen puute ei pitäisi vaivata – senkään perusteella että aamuisin on suhteellisen helppoa päästä ylös.

Mulla on aikaisemminkin vuoden alussa ollut suunnatonta väsymystä, ja entinen pomoni teki diagnoosin: kevätväsymys. Jostain syystä valon lisääntyminen aiheuttaa kuukahtelua. Asiaan saattaa toki vaikuttaa myös se, että mulla ei enää ole samanlaisia lomia kuin kouluaikoina. Ei ole syyslomaa, ei joululomaa ja talvilomakin on usein maalis- tai huhtikuussa. Vähemmästäkin väsyttää.

Raportoin väsymyksen jatkumisesta tai vähenemisestä kunhan pääsen taas liikenteeseen.

Sitten Cannesiin. Aikaisemmin valitin siitä että toimittajat eivät juurikaan ota selvää siitä miten vierasperäiset sanat lausutaan. Odotan innolla seuraavia Kannesin filmijuhlia. Siis joo, Kannesin. Kaupungin nimihän on Cannes ja se sanotaan ”kann”, mutta toistuvasti kuitenkin suomalaisessa mediassa raportoidaan Kannesin filmijuhlista. Toinen vaihtoehto on että ollaan ”Kännin filmijuhlissa”. Tämä todennäköisesti johtuu englannin kän duusta.

Siis se sanotaan että ”kannin filmijuhlat”. Hei tyypit. Oikeasta kirjoitusasusta mulla ei ole hajuakaan, mutta kirjoittelen että Cannesin.
Kiitos Laura tästä yhdys sanasta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s